Skip to main content
  • 26.12.2015.

Glazbeni blagdanski pokloni: LCD Soundsystem, Radiohead, Grimes…

Kroz pregled božićnih glazbenih iznenađenja, odaberite svoj blagdanski soundtrack!

Piše: 

Nakon 5 godina, novu je pjesmu objavio kultni američki sastav, LCD Soundsystem. James Murphy i ekipa poručili su kako je riječ o depresivnoj božićnoj pjesmi koja je nakon 8 godina napokon snimljena i objavljena. Melankolična božićna traka zasigurno je uljepšala Božić svim fanovima koji se nadaju ponovnom okupljanju benda u 2016. godini.

Božićni dar fanovima nakon gotovo 5 godina od izdanja posljednjeg albuma, The King of Limbs, putem Twittera poklonio je i Thom Yorke, frontmen Radioheada. Pjesma je konkurirala za naslovnu pjesmu novog, 24. filma u James Bond franšizi, ali su se producenti ipak odlučili za pjesmu "Writing's on the Wall", Sama Smitha. Mračna, orkestralna pjesma "Spectre" u izvedbi Radioheada dostupna je za skidanje na Soundcloudu.

Baltimorška synth-pop trojka, Future Islands, koju predvodi karizmatični Samuel T. Herring, fanove je razveselila obradom klasika "Last Christmas". Antologijska je božićna pjesma benda Wham! objavljena još 1984. godine i imali smo je prilike čuti u raznim verzijama, a interpretacija Future Islandsa zaslužuje uvrštavanje u indie blagdanske playliste.

Kanadska pjevačica i eksperimentalna umjetnica, Grimes, četvrtim se studijskim albumom, "Art Angels", plasirala u sam vrh većine lista ovogodišnjih najboljih izdanja. Na Badnjak je na Tumblru postavila pjesmu "Fifteen Minutes To" te naznačila kako je ista snimljena netom prije objave drugog studijskog albuma, "Halfaxa", iz 2010. godine.

Američka glazbenica, Lauryn Hill, napravila je cover pjesme "A Cradle in Betlehem". Pjesma je nastala 20-ih godina prošlog stoljeća, a u 60-im je na svom albumu "The Magic of Christmas" popularizirao Nat King Cole. Nedovršenu verziju pjesme, Ms. Lauryn Hill je objavila na Božić, a tom je prigodom najavila i dva američka nastupa početkom 2016. godine.

Nakon objave hvaljenog EP-ja "Hallucinogen" u listopadu, američka pjevačica i kantautorica, Kelela, izdala je remiksiranu verziju. Hallucinogen Remixes sadrži 7 traka, a za neke od remikseva na projektu zaslužni su Dj Spinn, Air Max 97 i Mike Q

I losanđeleski producent Shlohmo je fanove počastio remiksiranim izdanjem njegova LP-ja, "Dark Red". Na 4 remiksirane trake svoj su doprinos dali Baauer, Chet Faker, Jim E-Stacks te Jacques Greene.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2