Skip to main content
  • 10.12.2023.

“Hardcore Never Dies” – novi igrani film o hardcore i gabber sceni

Film posvećen nizozemskoj gabber i hardcore sceni od početka studenog je bio prikazivan u kino dvoranama, a sada je dostupan i online preko streaming platformi

Piše: 

Nakon dužeg vremena, izašao je novi film koji u fokusu ima elektroničku glazbu, njenu scenu i kulturu. Riječ je o drami “Hardcore Never Dies” redatelja Jima Tihuttua, inače člana nizozemskog DJ dua Yellow Claw, koji je radnju smjestio u Rotterdamu za vrijeme 1990-ih kada je gabber i hardcore scena bila u eksponencijalnom rastu.

Priča prati pijanista Michaela koji se sa 17 godina upoznaje s lokalnom gabberu i hardcore scenom preko svog brata Dannyja. Kroz dramu, Michael pokušava izbalansirati svoju karijeru pijanista, partijanje vikendima… Naposljetku u priču se uključi bizni s drogom i borba za goli život.

Kako se radnja razvija i sami film završava, nećemo otkrivati, ali dovoljno je istaknuti da je film dobio pozitivne reakcije kritičara kao i publike gdje na IMDb-u drži ocjenu 7.3.

Hardcore Never Dies” možete pogledati preko Amazon Prime Video streaming platforme (koju možete isprobati prvih mjesec dana besplatno).

Film prati snažni soundtrack s preko 30 hardcore i gabber traka iza kojih stoje DJ-evi poput DJ Isaaca, The Propheta, Neophytea i mnogih drugih.

sonus 2
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju