Skip to main content
  • 10.12.2023.

Zbog festivala zatvara se promet u Bruxellesu, održat će se u cestovnom tunelu

Tri znamenita briselska tunela će se pretvoriti u plesne podije sljedećeg proljeća.

Piše: 

Naslovna foto

Listen Festival

Belgijski Listen Festival svake godine pronalazi nove jedinstvene lokacije po Bruxellesu za održavanje festivala, poput glavnog željezničkog kolodvora ili jedne od najvećih crkvi u gradu. Sljedećeg proljeća, točnije 31. ožujka, belgijski festival pretvara znamenite tunele glavnog grada u plesni podij.

Podno trga Marie-Louise, cestovni promet će biti zatvoren u tri tunela kako bi mogli postati festivalska lokacija i plesni podij za nekoliko tisuća partijanera. U kompleksu tunela Louiza/Louise će svirati DJ-evi poput Emilije, Emily Jeanne, Hector Oaksa, VTSS i mnogih drugih.

Listen Festival ima snažnu podršku lokalne vlasti kojoj nije bio problem zatvoriti cestovni tunel zbog kulturne manifestacije, a briselska ministrica Mobilnosti i društvenog rada Elke Van den Brandt je na društvenim mrežama povodom najave festivala poručila: “Vraćanje javnog prostora žiteljima grada je sve osim tunelske vizije”.

U nastavku pogledajte kako izgledaju tuneli koji će biti pretvoreni u plesne podije.

sea star desk
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju