Skip to main content
  • zastava uk
  • 7.12.2021.

Hoće li Velika Britanija učiniti medicinsku marihuanu legalnom?

Objavljeno je izvješće koje dodatno pokazuje da bi pravilno razvijeno tržište medicinskog kanabisa moglo stvoriti 41 tisuću  radnih mjesta u Velikoj Britaniji.

Piše: 

Naslovna foto

zastava uk


Marihuana i milijuni funti

Izvješće koje je dala organizacija Volteface sugerira da bi industrija medicinske marihuane za britansku vladu mogla donijeti profit od 1,2 milijarde funti. Osim toga, uspješno tržište medicinske marihuane moglo bi otvoriti 41 tisuću radnih mjesta. U publikaciji možemo pročitati da bi britanska vlada trebala imenovati posebnog savjetnika koji bi pomogao u kreiranju odgovarajućih propisa za poboljšanje regulatornih procesa vezanih uz funkcioniranje tržišta marihuane.


Photo: © iStock/24K-Production

Marihuana – Hoće li i drugi u Europi krenuti njemačkim putem?

Izvješće pod naslovom New Leaf: Beyond Brexit, Countering Covid također sugerira količinu THC-a koja bi trebala biti dopuštena u CBD proizvodima. Dokument je objavljen samo tjedan dana nakon što je nova vladajuća koalicija u Njemačkoj otkrila svoju namjeru legalizirati rekreacijsko korištenje marihuane odraslih, o čemu smo pisali ovdje. To ostavlja prostor za nagađanja o tome koje će druge europske zemlje ublažiti svoj stav o politici marihuane i drugih droga.

Ovo je uzbudljivo vrijeme za britansku industriju kanabisa jer je na rubu ekspanzije. Da bi se smatrala ozbiljnom industrijom, mora iskoristiti održivi rast i poticati inovacije. Nalazi izvješća pokazuju da postoji potencijal za stvaranje unosnog tržišta. Sada Ujedinjeno Kraljevstvo treba raditi na poboljšanju razvoja kako bi sektor zaista krenuo, kaže Katya Kowalski, voditeljica strategije u Voltefaceu i glavna autorica izvješća.

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2