Hotel u potpunosti izrađen od leda i snijega oborit će vas s nogu - Ice Hotel

Petak, 22 Prosinac 2017

U Švedskom selu Jukkasjärvi krije se hotel koji svake zime otkriva svoje nove čari koje u potpunosti od leda i snijega izrađuju brojni svjetski umjetnici - upoznajte Ice Hotel.

Proizašao kroz inspiraciju japanske tradicije izrade skulptura od leda i snijega, Yngve Bergqvist 1989. otvara vrata Ice Hotela. Svake godine okuplja se preko 40 umjetnika diljem svijeta koji kroz mjesece planiranja i tjednima izrade prikazuju da umjetnost ne poznaje granice. Ice Hotel je umjetnički simpozij svoje vrste. Energija koja se tamo oslobađa kada se kreativni ljudi iz raznih porijetala i mjesta susretnu na ledu je gotovo pa opipljiva.

Ice Hotel se svodi na led i kreativnost sa rezultatom umjetnosti. Za ovu zimu priprema se potpuno novo iskustvo, ICEHOTEL365 - stalna struktura koja će uključivati luksuzne apartmane, svaka sa privatnom sobom za opuštanje i kupaonicom te umjetničke apartmane, koje su skulpturirali odabrani umjetnici. Poželite li se opustiti uz pokoju čašicu, čeka vas veliki ledeni bar, a možete se prošetati i ledenom galerijom.

Ovaj odmor na ledu, je 'once in a lifetime' iskustvo, a prije nego ga poželite posjetiti, pogledajte galeriju interijera:
 

Hotel u potpunosti izrađen od leda i snijega oborit će vas s nogu - Ice Hotel