Skip to main content
  • 22.12.2017.

VinylHub – interaktivna mapa koja prikazuje svaki vinyl shop na svijetu

Za sve ljubitelje vinyla stigla je interaktivna mapa VinylHub pomoću koje možete saznati lokaciju svakoga vinyl shopa na kugli zemaljskoj.

Piše: 

Bez obzira na današnje tehnologije i razne formate kojima se možete opskrbiti svojim najdražim trakama, kolekcija vinyla ipak je prava stvar. Kada čuješ svoje omiljene zvukove, nema ništa slađe, ali kada ih možeš i fizički opitati, taj osjećaj je onda poseban.

Sada ćemo vam predstaviti ViynlHub, interaktivnu mapu koja vam daje točnu lokaciju vašeg najdražeg vinyl shopa bilo gdje na svijetu. Bilo  da u vlastitom gradu tražite nove vinyle za kolekciju ili se na sljedećem putovanju želite sebe ili dragu osobu nagraditi pokojom pločom, ova mapa će vam uvelike pomoći. Za neke shoppove možda niste znali i baš sada kada se spremate na put poželite saznati gdje možda ubrati par novih komada, tu je mapa sa preko 6,000 lokacija.

Jeste li ste možda usput pitali što je sa Hrvatskom, koliko vinyl shoppova mi imao? Mapa prikazuje da Hrvatska ima četiri grada gdje je moguće kupiti vinyle. Zagreb u potpunosti dominira jer ih ima 17, ali tko su ostali na listi? Za Pulu i Rijeku vjerojatno bi i sami pretpostavili, no ako ste u kojem slučaju mislili da će se koji grad iz Dalmacije ovdje naći, onda ste se prevarili. Naime, posljednji grad na listi je Osijek, što znači da čak niti Split nije ovdje prikazan? Znači li to da grad po Marjanom nema niti jedan vinyl shop ili već samo nije unesen u bazu podataka. Slučajno ako znate za jedan, slobodno dajte prijedlog da se unese u mapu. Zanimljiva je situacija da čak na Grenlandu postoji jedan, dok u drugom najvećem hrvatskom gradu ih nema na vidiku.

A sada trk u obližnji dućan po jednu ploču da uljepša ovaj petak.

 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk