Skip to main content
  • 22.12.2023.

IMS istraživanje: Elektronička glazba je apsolutni hit na TikToku

Platforma za biznis, kulturu i edukaciju na polju elektroničke glazbe, International Music Summit je predstavio detalje svog opsežnog istraživanja kroz koji se napravio presjek industrije kroz proteklih godinu dana.

Piše: 

Naslovna foto

Bloomberg

Elektronička glazba i njena popularnost raste na brojnim društvenim mrežama, no ipak na jednoj je apsolutni hit, a to je TikTok koji je postao centralna lokacija za interakciju glazbenika s fanovima.

Analizirajući hashtag #ElectronicMusic, IMS je otkrio kako je elektronička glazba u proteklih godinu dana generirala nešto manje od 6 milijardi pregleda na TikToku, od čega je 555 milijuna došlo iz Velike Britanije. Elektronička glazba, također svakodnevno doživljava rast od 147% u kontekstu svakodnevnih pregleda hashtaga #ElectronicMusic.

TikTok proteklih godinu dana radi na kampanji #ElectronicMusic kroz koju donosi ekskluzivne live streamove brojnih DJ-eva, a dosad su svoju glazbu za fanove na TikToku pustili Disclosure, BICEP, David Guetta

Također, nekoliko pjesama koje su se našle na vrhu top ljestvica, imale su svoj viralni moment i utjecaj na pop kulturu. Riječ je o trakama poput Calvin Harris & Ellie Goulding – “Miracle”, LF System – “Afraid to Feel”, David Guetta – ”I’m Good (Blue)”…

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2