Skip to main content
  • 21.04.2019.

Instagram će sakriti broj lajkova kako bi poboljšao mentalno zdravlje korisnika

Posljednjih nekoliko godina Instagram je napravio ogroman skok u sektoru društvenih medija.

Piše: 

Instagram bi uskoro mogao dodati novu značajku gdje će aplikacija sakriti količinu lajkova koje korisnici dobivaju na svojim fotografijama. Instagram je ovu promjenu opisao kao ogroman potencijalni utjecaj na mentalno zdravlje korisnika.

Iako društveni mediji mogu biti zabavni i igrani, ponekad su aplikacije za društvene medije nažalost konkurentne. Instagram želi okončati neprijateljski i konkurentni stav o njihovoj primjeni. Unatoč činjenici da potrošači uživaju u dobivanju novih sadržaja na svojim fotografijama, Instagramov je cilj smanjiti pritisak i učiniti ga sigurnim mjestom za dijeljenje sadržaja.

Želimo da se vaši sljedbenici usredotoče na ono što dijelite, a ne na to koliko ljudi je lajkalo vaš post. Tijekom ovog testa samo osoba koja dijeli post će vidjeti ukupan broj željenih rezultata."

Instagram objašnjava kako uklanjanje sličnih brojeva ima sposobnost smanjivanja negativnih povratnih informacija tijekom korištenja aplikacije jer traži načine za korisnike koji će pokazati svoju istinsku kreativnost.

Iako Instagram predlaže promjenu koja će biti neuobičajena, kako će to utjecati na Influencere iz Instagrama? Ako Instagram odluči krenuti dalje s ovom novom promjenom, možda će to biti prilika za rast društvenih medija u pozitivnom smislu.

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2