Skip to main content
  • 19.09.2011.

Interaktivni alat za meditiranje – Buddha Machine

Malena plastična kutijica (slika gore) The Buddha Machine emitira glazbu za meditiranje a izradili su je Christiaan Viran i Zhang Jian iz kineskog Pekinga. Odgojeni na zvukovima elektronske glazbe od 1999.g. okrenuli su se eksperimentalnim opuštajućim zvukovima koje kombiniraju koristeći klasičnu kinesku glazbu i digitalnu tehnologiju.

Piše: 

Naslovna foto

Buddha Machine

{youtube}bc3KKDb-8HI{/youtube}

Od svog prvog pojavljivanja u prodaji 2005.g. Buddha Machine je osvojila svjetsko priznanje kao najistaknutiji eksperimentalni proizvod iz Kine. Potom je korištena u multimedijskim prezentacijama, izložbama, na televiziji, u filmovima itd. Ta prva verzija uključivala je 9 glazbenih aranžmana a "mašinica" se mogla kupiti u 7 različitih boja. Druga verzija izašla je 2008.g. te ponudila 9 potpuno osuvremenjenih hipnotizirajućih zvukova a posljednja verzija iz 2010.g. nudi visoko kvalitetne loop-ove i iz kineske klasične glazbe.

Za sve ljubitelje meditacije pronašli smo interaktivnu online verziju FM3 Buddha Machine, pa sada san možete pretvoriti u stvarnost. Korisnici iPhone i iPad uređaja svoju inačicu mogu skinuti ovdje.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk