Skip to main content
  • 10.04.2023.

Istraživanje: Više od 50% partijanera ima problema sa zvonjavom u ušima nakon partyja

Tinitus, oštećenje ili pak gubitak sluha samo su neki od problema koji se mogu stvoriti nakon slušanja glasne glazbe

Piše: 

Najnovije istraživanje Svjetske zdravstvene organizacije otkrilo je kako 50% posjetitelja partyja, raveova, koncerata i festivala ima zvonjavu u ušima nakon dolaska vlastitim kućama, a svega jedna u deset osoba nosi čepiće za uši na takvim lokacijama kako bi zaštitili svoje uši.

“Razina glasnoće u klubovima i na festivalima nerijetko ide preko 100dB što i u kratkom vremenu može prouzrokovat razne probleme od tinitusa pa sve do oštećenja ili gubitka sluha”, prilikom prezentacije istraživanja ističe osnivačica i direktorica UK Hearing Convention Associationa Clare Forshaw.

Kako bi se podigla svjesnost o zaštiti sluha i mogućim posljedicama, pokrenuta je kampanja #dontmissabeat s ciljem promjene navika partijanera. Kampanji se pridružila i platforma TicketSwap koja ovog ljeta s festivalima surađivati kako bi partijanerima osigurali ugodnije za uho festivalsko iskustvo.

 

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2