Skip to main content
  • alt
  • 23.01.2015.

Izvršni direktor Googlea kaže : “Internet će nestati!”

Ako ste i vi, baš kao i vaša autorica iz sjene, skloni poput najbolje navijačice navijati za svoj wifi signal kada je slab i www. je postao neodvojiv dio vaše persone, riječi Erica Schmidta zaboljele su kao nož u srce.

 
Sada kada je freakout malo splasnuo, kada ste malo disali u vrećicu i držali glavu među koljenima nada nije izgubljena. A čak i da je znate da Google može pronaći sve, jer ako Google to ne može pronaći legitimna pretpostavka je da ne postoji.

alt

 
Gospodin Schmidt, suvereni kralj na vrhu Googleove piramide nacrtao se na World Economic Forumu u Švicarskoj s predstavnicima drugih velikih čuvara elektroničko informacijske pite poput predstavnika Yahooa, Facebooka i sl. Popričali su o tome što se može očekivati u digitalnoj mediosferi unutar narednog desetljeća, a kada oni koji o temi znaju mnogo više od tebe pričaju, ti sjedneš i slušaš. Uzmi sve sa zrnom soli, ali slušaj.
 
Kada su Erica upitali za njegovo viđenje budućnosti odgovor nije baš bio ono što su znatiželjnici očekivali. Kako je šok uvijek dobra taktika da natjeraš ljude da slušaju tako je gospodin Schmit rekao: " Odgovorit ću na ovo vrlo jednostavno, interenet će nestati."
 
Nakon što su se vilice koje su popadale vratile na svoje dezignirano mjesto Eric je nastavio: “Bit će toliko IP adresa, toliko uređaja, senzora, stvari koje nosite, stvari s kojima ulazite u interakciju da ih jednostavno nećete niti osjetiti. Bit će to dio vaše svakodnevice cijelo vrijeme […] Visoko personalizirani, visoko interaktivni i vrlo, vrlo uzbudljiv svijet dolazi”.

alt

 
Stoga "smrt" Interneta ne znači da ćemo odjednom regresirati na telegrame i kupovati sjemenke za golube pismonoše već da će postati iskustvo koje je u tolikoj mjeri integrirano u svakodnevicu da više neće postojati distinkcija na život na Mreži i izvan nje.
 
Nakon što smo završili s besmislenim tehnološkim orgijanjem čini se da se na neki način iznova, nakon uspona i padova, pokušaja i pogrešaka koji su napredak hranili, vraćamo svojevrsnoj retro tehno-ljudskosti, hibridnom suživotu čovjeka i tehnologije gdje je još jednom iznova mjera svih stvari čovjek.




sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2