Skip to main content
  • 7.02.2021.

Jamajka ostaje bez trave

Brojni čimbenici doveli su do nestašice marihuane na Jamajci, uključujući jaku kišu tijekom posljednje sezone uragana, koju je pratila suša.

Piše: 


Kombinacija ovih čimbenika doveli su do uništavanja polja marihuane. AP izvještava da je zbog toga izgubljeno na desetke tisuća dolara.

Jedan poljoprivrednik tvrdi da je u posljednjih nekoliko mjeseci izgubio 18 000 američkih dolara, a to svodi na kombinaciju vremena i policijskog sata vezanog za COVID-19, što znači da farmeri nisu mogli sortirati svoje usjeve noću, što je ključno u uzgoju marihuane.

Drugi razlozi nedostatka trave na karipskom otoku uključuju više ljudi koji puše, vjerojatno zbog odobrenja za medicinsku uporabu i dekriminalizacije zbog pronalaska male količine droge u 2015. Očito su poljoprivrednici čak prestali saditi jer se muče kako bi održali korak s potražnjom za legalnom uporabom, prema Paulu Burkeu, izvršnom direktoru jamajkanskog udruženja uzgajivača i proizvođača Ganja, dok turisti navodno objavljuju na putničkim web stranicama informacije o poteškoćama u pronalaženju trave.

Triston Thompson radi za tvrtku Tacaya, konzultantsku i brokersku tvrtku za pravnu industriju kanabisa na Jamajci, a nedostatak je opisao kao "kulturnu sramotu".

Thompson je dodao: „Prošla godina bila je najgora. Nikada nismo imali ovoliki gubitak. To je nešto toliko smiješno da kanabisa nema dovoljno na Jamajci. "

Jamajkansko tijelo za izdavanje dozvola za kanabis poriče ove tvrdnje.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2