Skip to main content
  • 28.04.2019.

Japanski profesor znanosti pokazao studentima kako se radi Ecstasy

Japanski sveučilišni profesor mogao bi se suočiti sa do 10 godina zatvora nakon što je navodno svoje studente naučio kako proizvesti MDMA kako bi "proširili svoje znanje" o farmaciji. 

Piše: 


Tatsunori Iwamura (61) uspoređen je s Walterom Whiteom, izmišljenim učiteljem kemije u kultnoj televizijskoj seriji Breaking Bad, koji počinje proizvoditi kristalni met, nakon što mu je dijagnosticiran rak pluća koji se ne može operirati.

Iwamura, profesor na Sveučilištu Matsuyama u prefekturi Ehime, navodno je priznao da je studentima u razredu farmaceutske znanosti pokazao kako se proizvodi MDMA. Službenici za provedbu zakona o drogama, koji su, kako se izvješćuje, postupali prema nekom od studenata izvan sveučilišta, nisu pronašli nikakvu ekstazu tijekom pretraživanja Iwamurine kuće ili laboratorija na sveučilišnom Fakultetu farmaceutskih znanosti.

Pronašli su tragove 5F-QUPIC-a – također poznatog kao 5F-PB-22 – tvari slične kanabisu koja je zabranjena u Japanu 2014. nakon što se sumnjalo da uzrokuje prometne nesreće.

Izvor: Vice Asia
 

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk