Skip to main content
  • 28.04.2019.

Britanski policajci plesali na Rave-u za klimatske promjene

Britanska policija je u šoku nakon velikih prosvjeda za klimatske promjene koji su se održali u Londonu prije 10 dana.

Piše: 


Mediji su prenijeli vijest o masovnim uhićenjima prosvjednika i aktivističke udruge Extinction Rebellion, ali i o nesvakidašnjem prizoru gdje su se policijski službenici oteli kontroli i pridružili prosvjednicima u neobičnom aktu. Pogledajte video materijale u nastavku.

Nekolicina policajaca snimljena je kako pleše na Rave protestu zajedno sa prosvjednicima koji su počeli skandirati "We Love You". U to vrijeme kada su zaplesali vrtila se traka Insomnia od Faithlessa. Čini se kako i među policijom ima onih koji vole elektroničku glazbu. U drugom dijelu grada popustila je stega također jer su pojedini policajci viđeni kako se voze na skate-u umjesto da hvataju prosvjednike, a neki su snimljeni da spavaju u autu za vrijeme ovih prosvjeda.

Političari su kritizirali Scotland Yard, a načelnik postaje Metropolitan, John Connors je izjavio: "Razočaran sam videom i neprihvatljivim ponašanjem policajaca u njemu. Jasno je da njihovo djelovanje nije u skladu s policijskom operacijom u vrijeme kada su ljudi frustrirani postupcima prosvjednika. Podsjećamo službenike na njihove odgovornosti i očekivanja u policijskom nadzoru ove operacije – no većina policajaca radila je dugo vremena i zahvalan sam im na njihovoj stalnoj predanosti".

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk