Skip to main content
  • 3.05.2024.

Jean-Michel Jarre je postao prvi putnik letećeg automobila

Legendarni francuski glazbenik uvijek istražuje nova tehnološka dostignuća.

Piše: 

Jean-Michel Jarre postao je prvi putnik koji se vozio u novodizajniranom letećem automobilu. Apsolutna ikona elektroničke glazbe, poznata po svojim futurističkim skladbama, pozvana je na let u KleinVision AirCaru. Vozilo je jedinstveni hibridni model koji se može transformirati iz sportskog roadstera u mikro avion u nekoliko minuta.

“U jednom trenutku razgovaram s vozačem, a u drugom sam u zraku. Stvarno nevjerovatno iskustvo.” poručio je Jean-Michel Jarre nakon što je postao prvi putnik letećeg automobila te na taj način nastavio sa svojom “tradicijomeksperimentiranja i istraživanja novih tehnologija i ideja.

Jean-Michel Jarre je imao prilike uživati ne u jednom, već u dva leta letećeg automobila koji u sebi ima BMW-ov 16V motor koji može postići brzinu preko 190 km/h, a uz pomoć njega se može uzletiti do 2500 metara nadmorske visine.

Leteći automobil je proizvod slovačke kompanije KleinVision, a još u 2022. je dobio dozvolu za let. Nakon 200-njak testnih letova, leteći automobil u sljedećih dvanaest mjeseci napokon dolazi na tržište. Iz kompanije najavljuju kako s letećim automobilom dolazi i nova era u transportu.

sonus 2
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.