Skip to main content
  • 3.05.2024.

Novi val: Kalje Vest – preko DJ natjecanja do festivalskih pozornica

Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.

Piše: 

Naslovna foto

Ervin Kovač

Miloš Kaljević poznatiji kao Kalje Vest je entuzijastični srpski DJ koji je svoj profesionalni glazbeni put krenuo graditi prije tri godine. Svoju strast prema elektroničkoj glazbi je otkrio 2012. kada se preselio u Beograd kako bi upisao fakultet. Upravo u živahnoj metropoli je otkrio naelektriziranu i dinamičnu rave kulturu koja ga je očarala svojom energijom i uzbuđenjem kojeg nosi.

U veljači 2021., Kalje Vest je svoju strast podignuo na višu razinu nakon što se upisao u Perfect Pitch DJ Akademiju, projekt iza kojeg stoje dobro poznata regionalna lica – Lea Dobričić i Joma Maja. Pod njihovom mentorskom palicom je izbrusio svoje vještine i produbio ljubav prema elektroničkoj glazbi.

Iako i dalje voli istraživati elektroničke žanrove, Kalje Vest najviše voli miješati progressive house, organic house, afro house, indie dance, melodični house i techno kako bi stvorio setove koji su istovremeno emotivni i groovy. Također, njima voli dodati i dašak mračnih disco vibeova, istočnjačkih nota, kao i zadivljujućih vokala s kojima želi posebno dotaknuti partijanere.

Tijekom proteklih godinu i pol dana, Kalje Vest je imao prilike svirati na istaknutim regionalnim festivalima poput EXIT-a, Lovefesta, No Sleep Festivala i LMF festivala. Svoje umijeće za pultom i glazbeni izričaj je imao prilike predstaviti i u beogradskim te novosadskim klubovima poput DOT-a, Halfa, KPTM-a, PUBeraja, Ignitea i drugih.

Talent Kalje Vesta je bio prepoznat i na nekoliko DJ natjecanja. Bio je finalist LMF-ovog DJ natjecanja u 2022. što mi je otvorilo vrata nastupa na velikoj pozornici na zagrebačkom Jarunu. Svega godinu dana kasnije, Kalje Vest je bio uspješan na još dva DJ natjecanja. Pobjedio na je na LAS Festival DJ natjecanju koje mu je osiguralo priliku za svirku na festivalu u Poljskoj, a na novom LMF-ovom natjecanju je bio među tri najbolja i tako se još jednom vratio na Jarun.

Kalju Vesta možete pronaći na Instagramu i SoundCloudu te večeras poslušati u radijskoj emisiji Novi Val na dubrovačkom UNIDU radiju od 21 sat za koju je složio svježi set koji je spreman za ljetno đuskanje“.

Postani dio Novog vala

Pozivamo sve mlade, novonastale, neafirmirane i nadolazeće aktere sa scene bilo da su DJ-evi, producenti, live actovi, bendovi, MC-evi, vokalisti, kolektivi, organizatori, promotori, VJ-evi, art producenti, dizajneri, fotografi, performeri, udruge, nove radijske emisije, graffiteri, influenceri i ostale kreativce koji razvijaju scenu na sebi svojstven način da se predstave svojim dosadašnjim radom i biografijama. Više informacija možete saznati na poveznici.

sonic desktop
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.