Skip to main content
  • 4.06.2023.

Jedan od najstarijih DJa na planeti svoj prvi set odradio sa 67 godina u Berlinu

Ako ste se ikad zapitali kada će vaši najdraži DJ-evi otići u mirovinu, odgovor na to pitanje možda dobijete upravo od 70-godišnjeg DJ-a s berlinskog adresom

Piše: 

 

Robert Bennet poznatiji kao Robot Bennet je južnoafrikanac koji od 70-ih godina prošlog stoljeća Berlin naziva svojim domom. Iako dugi niz godina živi u europskom glavnom gradu techna, svoj prvi doticaj s kontrolerom i miksanjem glazbe je imao tek u svom šestom desetljeću života, a elektroničku glazbu je otkrio preko svog sina.

U jednom intervjuu, Robot Bennet je otkrio kako je njegov sin bio DJ i cijelo vrijeme puštao jednu te istu glazbu, koja mu je išla na živce, no nakon nekog vremena je osjetio da mu se ukus krenuo mijenjati te da mu se takva “kompjuterska glazba” sviđa. S elektroničkom glazbom je osjetio povezanost, kao što je u mladosti imao s psihodeličnim rockom.

Iako nije stručan s društvenim mrežama, savladao je Ableton tako da osim što miksa, Robot Bennet producira i radi vlastite edite traka. Svoj prvi set je odradio sa 67 godina u Rummels Bucht klubu, a nakon toga su počeli stizati pozivi s drugih lokacija i klubova. Do svog 70. rođendana nastupio je u berlinskim institucijama poput Gretchen, Jonny Knüppel, Keller, Mensch Meier i Rummels Bucht.

Posjetio je brojne festivale, plesao je na Loveparadeu kao i u berlinskim klubovima, skladištima i podrumima. Stoga, iskustvo koje je dobio kao partijaner, koristi ga u svojim setovima koji su pretežito u mračnim, tvrdim ritmovima techna s ponekom trakom iz naftalina. No iako se Robot Bennet u svojim “zlatnim” godinama pronašao u elektroničkoj glazbi i technu, on i dalje daje pažnju glazbi svoje mladosti koje također vrti na posebnim eventovima po Berlinu.

Ulaskom u sedmo desetljeće života, Robot Bennet je stasao u vještog techno DJ-a koji ima samo jednu stvar za poručiti, a to je “bukiraj te me prije nego što umrem”.

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2