Skip to main content
  • 24.02.2021.

Jeff Mills predstavio prvo izdanje digitalnog techno futurističkog časopisa

96 digitalnih stranica pomno odabranog sadržaja za najzahtjevnije slušatelje i kolekcionare techno glazbe

Piše: 


Početkom veljače Jeff Mills nas je obradovao informacijom da pokreće publikaciju "The Escape Velocity Magazine". Jedna od glavnih figura Detroit techna upravo je objavio prvi broj svoje besplatne tromjesečne publikacije putem izdavačke kuće Axis Records. Iako digitalni, časopis koristi platformu Ziney kako bi emulirao izgled fizičkog-tiskanog izdanja. Naslovnicu je dizajnirao AbuQadim Haqq koji je pomagao u vizualnom brendiranju etiketa poput Transmat, Tresor Records i Planet E.

Prvo izdanje postavlja Milsovu misiju da istakne elektroničke glazbenike koji pomiču granice i "djeluje kao veza između njihovih ideja i publike spremne da ih analizira". Uz napise o pojedinačnim izdanjima Axisa, časopis između ostalog uključuje i intervjue s DVS1, Terrenceom Dixonom i Jonasom Koppom.

96 stranica izuzetno obrađenog gradiva čarobnjaka techna donosi i fotoreportaže s njegovih koncerata; najave novih izdanja, kao recenzije već postojećih, ali kroz cijeli časopis se osjeća Millsova poveznica sa znanošću i svemirom, znanstvenom fantastikom i prirodom.

"Stvaranje umjetničkog programa i časopisa The Escape Velocity naš su doprinos tim temama", stoji u izjavi Jeffa Millsa, koji je glavni urednik.

„Spremni smo ispitati i istražiti sve što se vrti oko mehanike kreativnosti. Predmeti koji se na prvi pogled možda ne čine utjecajnima na ono što čujete, ali zapravo su primarni razlozi koji su desetljećima poticali kreativne napore mnogih elektroničkih glazbenika i umjetnika."

Lektira za sve ljubitelje elektroničkog zvuka ili one koji to tek namjeravaju postati. Prvo izdanje možete pročitati ovdje.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk