Skip to main content
  • 24.08.2022.

John ’00’ Fleming: Društveni mediji uništavaju scenu

To je tema o kojoj se često i kontroverzno raspravlja: elektronička glazba i društveni mediji

Piše: 


Dok je vlastita prezentacija na Instagramu, Facebooku & Co. već dugo zaštitni znak mnogih nadolazećih i popularnih izvođača, mnoge umjetnike živcira trenutni razvoj događaja. Upravo tu temu je istaknula britanska trance legenda John '00' Fleming, koji je sada pustio svoje nezadovoljstvo na vidjelo.

U izjavi pod naslovom "Social Media Struggle" on se poziva na prošlost, "kada nije bilo telefona s kamerama i DJ-evi su bili ignorirani […]." Objašnjava: “Dani dok su DJ-i za pultom bili "nevidljivi" […] stvorili su siguran prostor za mene, uglavnom zato što sam introvert i ne volim biti u središtu pozornosti. Kako je moja karijera rasla, bio sam prisiljen stati ispred kamere i medija. Skoro sam se mogao nositi s tim jer je to bila povremena pojava, a onda sam se mogao vratiti svom poslu u mračnim klubovima i usredotočiti se na to da budem DJ ili da se zaključam u svoj studio."

Usponom društvenih medija dogodila se dalekosežna promjena u cijeloj glazbenoj industriji."Bez obzira na to koliko ste bili dobri kao DJ ili producent, karijere su se temeljile na broju lajkova i reprodukcija koje ste generirali na internetu pomoću sjajnih slika i videa", rekao je 53-godišnjak.

Nastavlja: "Prerastao je u posao u kojem umjetnici putuju s profesionalnim fotografima koji dokumentiraju njihov osobni životni stil, sa seksi i mišićavim slikama kako bi dobili te klikove i lajkove."

No, on sam ne osjeća potrebu dokumentirati svoj životni stil, niti mu pada na pamet svakih nekoliko minuta izvlačiti mobitel za kreiranje društvenih priča. “Vjerujem da biste se trebali usredotočiti na svoju umjetnost i pružiti publici čarobnu izvedbu produkcijom i stvaranjem visokokvalitetnih DJ mikseva/radio emisija koje ostavljaju trajan, bezvremenski dojam/uspomenu, a ne slatku fotografiju za društvene mreže”, nastavlja.

Suosjeća sa sljedećom generacijom koja se pokušava probiti kroz svu ovu buku društvenih medija, ali postoje mnogi DJ-i/producenti poput njega koji su pronašli svoj tok i publika dolazi na vaše stranice jer su i ljubitelji glazbe i to potiče vašu osobnost.

Svi smo mi ljudi i uživamo u varijacijama u sadržaju, zabavnim stvarima, životnom stilu. "Samo budi svoj glavna je lekcija koju sam naučio nakon vrlo teškog i neugodnog starta. Kao prilog ovom postu, najbolji selfie koji ćete dobiti od mene iza pozornice Boom festivala."

brejcha 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk