Skip to main content
  • 24.08.2022.

Šarolika zvučna paleta druge noći Sonusa na Zrću

Početak drugog dana odbrojio je s 18 sati kada je zvuk specifičan za Reinera Zonnevelda zadrmao pod Papaye


Imala sam prilike prije čuti njegove setove i čovjek jednostavno nikada ne razočara. Uvijek izaziva oduševljenje, a ovaj puta nije bilo ništa drugačije. Melodije koje u prvom planu kombinira s elementima koji uzrokuju podrhtavanja na plesnom podiju jednostavno vas ne mogu ostaviti ravnodušnim.

Činjenica da on tijekom nastupa stvara glazbu uživo donosi dozu unikatnosti cjelokupnom doživljaju nastupa jer Reiner je jedini koji zna što slijedi. Baš kada mislite da ste ga prokužili on vas iznenadi s nečim totalno neočekivanim. Prekrasno je svjedočiti i prisustvovati kreativnom flowu DJ-a. Dok smišlja stvari tamo u tom trenutku, ubacuje nove melodije i na sve poprska nekoliko prljavih udaranja bubnjeva. Live setovi imaju posebnu draž upravo jer se neki od najljepših trenutaka kreiraju tijekom flowa DJ-a, kada ne razmišljaš previše i samo odeš. Neočekivanim javljanjem na mikrofon tijekom mixanja je uspio podići vec dosta visoku atmosferu.

SHDW & Obscure shape su nam pokazali koliko je njihova zvučna paleta šarolika, ali u isto vrijeme precizno odabrana za kreiranje plesne atmosfere. Marco Blaesi i Luigi Urbano započeli su svoje zajedničko putovanje kroz techno u Stuttgartu prije više od deset godina. Njihova popularnost rezultat je onome čemu sam svjedočila tijekom seta, a to je upravo komplementarnost dvojca koji vidno imaju zajedničku viziju toga što je njihova definicija techna. Poetičnost njihove glazbe može se pronaći unutar kompleksne jednostavnosti čistog tuc tuca. Odvrtili su set koji je bio oštar, hipnotičan i energičan odjednom, uz naravno dozu suptilno tvrdih basova koji su izvirivali na sve strane.

Imali smo zadovoljstvo vidjeti brazilsku ANNU DJ-icu, Anu Mirandu. Gledajući njezin nastup uživo, možete vidjeti koliko ozbiljno shvaća svoj zanat. Usredotočena i apsolutno magična, ova DJ-ica oživljava i svojim obožavateljima priređuje nezaboravan show. ANNA donosi eleganciju i tvrdoću u isto vrijeme. Prekrasno tajmira uspone i padove te si ostavlja dovoljno prostora da kreira build-up od kojega publika apsolutno poludi. Umjesto forsiranja inspiracije, dopušta svojoj umjetnosti da teče kroz nju čime postiže gotovo meditativno stanje, a rezultati govore sami za sebe.

*Stavovi izneseni u tekstu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Klubska scena


 

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2