Skip to main content
  • astralis team
  • 12.03.2011.

Još dvije nagrade za film Astralis – Institucija

Nicole Holland, glasnogovornica NYIFF festivala, danas je službeno potvrdila da je film Astralis – Institucija redatelja Igora Neljaka, osvojio dvije nove nagrade u Los Angelesu.

Piše: 

Naslovna foto

Damir Ludvig i Go Cut


Radi se o nagradama za najbolji glazbeni dokumentarac i nagradi publike za najbolji međunarodni dokumentarac. Prvi hrvatski film o elektronskog glazbi na putu do ostvarenja američkog sna najprije je uvršten u službeni odabir festivala Doc Miami. Zatim je u Washingtonu nominiran za najbolji film, najbolju režiju i najbolju glazbu. Prvu pobjedu u međunarodnoj konkurenciji odnio je u New Yorku, a odmah je uvršten i u službenu konkurenciju NYIFF festivala u Los Angelesu. Nakon višemjesečne debate, stručni žiri i glasovi publike kalifornijskog festivala poklapaju se u jednom; Astralis – Institucija je najbolji glazbeni dokumentarni film.
{youtube}t3DVtbY8ZvM{/youtube}

„Nagrada publike svakako mi je najdraža, jer zadovoljiti ljude totalno različitih ukusa i svjetonazora zaista je teško, a kada vam to uspije onda znate da ste napravili dobar posao.", komentira Igor Neljak.

„Osvojili smo tri nagrade u Americi, od toga dvije u svjetskoj prijestolnici kinematografije – Los Angelesu, to samo po sebi govori sve!“, osmjehuje Damir Ludvig, producent filma.

„Film je zabavnog karaktera i do suza nasmijao je publiku u Los Angelesu, ljude koji nemaju dodirne točke sa  hrvatskom klupskom scenom. Možete misliti kako će djelovati našu publiku!“, tvrdi Goran Vlajić, jedan od osnivača Astralis partyja.

Premijerne predstave filma 8. i 9. travnja u kinu Europa, kulminirat će velikim Astralis partyjem 9. travnja u klubu The Best, prostoru u kojem ovaj film i snimljen. Na partyju će nastupati svi protagonisti filma uključujući Astral Projection i DJ Yaniva iz Izraela!

Više o Astralisu i filmu možete pogledati ovdje.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk