Skip to main content
  • 16.04.2023.

Kompilacija Fake DJ-a: David Guetta, Steve Angello, Steve Aoki…

Za njih budućnost glazbe definitivno leži u umjetnoj inteligenciji, a evo tko je sve lažirao svoje DJ setove

Piše: 


Različiti glazbeni portali, forumaši Reddita, youtuberi su se 2012. ozbiljno pozabavili tematikom je li David Guetta fake DJ?

Navodno tijekom seta na Tomorrowlandu 2012. nije miksao glazbu već je puštao unaprijed snimljen set. Francuzu su faderi bili postavljeni na nulu. Sada ne morate biti profesionalni DJ da shvatite da ako su svi regulatori postavljeni na nulu, glazba neće svirati. Zbog toga su mnogi ponovno iskoristili ovu priliku da počnu kritizirati izvođača, tvrdeći da je lažirao cijeli svoj set.

Prava istina je i danas ostala misterij s obzirom da se Guetta u DJ vode ubacio još početkom 90-ih kao hip hop glazbenik, te se s vremenom orjentirao na techno gdje i nije bio previše zamijećen. No, baš u tim počecima spominje ga se čak i u knjizi “Electrochoc Laurent Garniera.

Popularnost je ipak stekao 10-15 godina poslije komercijalnim electro-house, EDM, i drugim mash-up hitovima koji su ga lansirali među DJ zvijezde.

Gdje je nastao problem?

Svjedoci, snimatelji, novinari primjetili su neke nelogičnosti za DJ pultom tijekom njegovog seta 2012. na Tomorrowlandu koji se prenosio uživo preko interneta. Krenule su rasprave po portalima i forumima, pa čak i nezgodna pitanja koja je jaki menadžment pokušao zataškati ili zakamuflirati čudnim odgovorima.

Jedan youtuber išao je toliko daleko da je uzeo par kadrova sa različitih nastupa Guette i pojasnio o čemu se radi, pa zaključite sami je li Guetta “Fake DJ”? Francuski glazbenik nedavno je ustvrdio da budućnost glazbe leži u rukama umjetne inteligencije. Treba li varati i u produkciji?

No, definitivno nije jedini kojeg su kamere uhvatile da vara. Dogodilo se to i Steve Angellu na Dancing Valleyu, Paris Hilton, pa i Steve Aokiu, LMFAO te mnogim drugima koji su vrtili na isključenoj opremi. Zato za kraj pogledajte i kompilaciju Fake DJ-a koji su uhvaćeni “na djelu”.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk