Skip to main content

LED modna protetika digitalnog rumenila – Ultra Mary

LED modna protetika nadahnuta povijesnim korijenima izgleda tijela na Zapadu, uzimajući u obzir smjerove moguće budućnosti

Piše: 


Mandibula je prijenosni uređaj dizajniran za nošenje unutar usta, na desni donje čeljusti. Ima dva načina rada, a napaja ga baterija. Rubor je prijenosni uređaj koji je dizajniran za nošenje u ustima, na desni gornje čeljusti. Stvara efekt "digitalnog rumenila". Ima tri načina rada, a napaja ga baterija.

U XIX stoljeću, pod utjecajem epidemije tuberkuloze, ideja "slike tijela" razvijena je i predstavljena prvi put. Stvorena je nova slika aristokratskog izgleda. Romantizacija tuberkuloze prvi je popularni primjer vrlo modernog trenda – «konstrukcije» ličnosti kao slike.

U današnje vrijeme ideja individualnosti bitan je atribut svake osobe i većina nas troši puno vremena i truda da stvori osobnu sliku svoga tijela, "vlastiti brend". Vjerujem da će u budućnosti taj trend postati još širi, a pojam «ljepote» nastavit će se mijenjati.

Ovo su svjetlosni ukrasni predmeti dizajnirani za nošenje u ustima. Izrađeni su od ortodontskih pločica, medicinskog silikona, elektroničkih komponenti i baterija. Kroz ove uređaje projiciram mogući scenarij razvoja trendova ljepote u skoroj budućnosti. Izmijenjena je geometrija lica i njegov osjećaj.

Možda nije "lijepo" u uobičajenom smislu, ali je estetski definitivno privlačno. Ovi se uređaji približavaju vremenu u kojem će biti moguće implantirati izvore svjetla i druge elektroničke komponente u tijelo, samo „za izgled“, kao što je to, npr. danas piercing.

Autorica projekta: Anastasia Alekhina
 

Ultra Mary from Anastasya Alekhina on Vimeo.

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2