Skip to main content
  • 2.03.2024.

Microlino Lite je električni “bubble car” koji mogu voziti osobe od 14 godina i bez vozačke dozvole

Na sajmu automobila u Ženevi 2024., koji se održava od 26. veljače, a završava 3. ožujka, automobilska tvrtka Micro lansira Microlino Lite, električni “bubble car” koji mogu voziti 14-godišnjaci i korisnici bez vozačke dozvole.

Piše: 

Naslovna foto

Foto Microlino Press

Microlino Lite manja je inačica mikro automobila Microlino i nudi isti domet kao i njegov prethodnik, samo što manja verzija ima najveću brzinu do 45 km/h. Vozač ulazi u električni bubble car otvaranjem cijelog okvira prednjeg dijela, koji služi kao vrata, a čim to učini, dočekuju ga dva sjedala, kompaktan upravljač i dovoljno prostora za vozača i suvozača.

MINI VOZILO IZRAĐENO OD ČELIKA VISOKE ČVRSTOĆE

Čak i ako je malen, automobil Microlino Lite može primiti do dvije osobe, uključujući vozača. Vanjska obloga Microlino Litea izrađena je od čelika i aluminija koji se koriste u automobilskoj industriji, a gle čuda, “bubble car” ima čak i pokretni krov kako bi vozači mogli pustiti svjež zrak unutra tijekom ljeta. Prtljažnik praktične veličine može primiti do 230 litara predmeta i paketa, dovoljno za one koji sa sobom žele ponijeti opremu za kampiranje.

Microlino Lite mogu voziti osobe starije od 14 godina i osobe bez vozačke dozvole, ali Micro kaže da se to primjenjuje ovisno o nacionalnim propisima zemlje u kojoj će se električni automobil voziti. U Hrvatskoj ga mogu voziti tinejdžeri s navršenih 15 godina i uz položen vozački ispit za kategoriju AM.

Foto Microlino Press

Bubble car ima osnovni domet od približno 100 km, koji se po izboru može produžiti do 180 km, objavila je automobilska tvrtka tijekom Sajma automobila u Ženevi. Proizvodnja počinje u rano ljeto 2024., oko srpnja, a nudit će se u dvije boje, Venice Blue i Berlin Anthracite. Microline Lite moći će se kupiti samo na leasing po cijeni od 156 eura mjesečno. Prednarudžbe su u tijeku, a više o mogućnostima pratite na webu proizvođača.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2