Skip to main content
  • 12.07.2023.

Na Imperium festivalu u Bihaću vrti Burak Yeter koji najavljuje i prvi DJ set iz svemira

76. DJ na svijetu prema čitateljima DJ Maga sprema revolucionarni projekt

Piše: 

Prvi set ovakve vrste bi se trebao dogoditi uskoro, a popularni DJ će zavrtjeti svoje trake na gotovo 17 tisuća metara nadmorske visine iz posebno izrađene kapsule koja će biti okružena brojnim kamerama kako bi gledateljima pružili iskustvo gledanja seta u 360 stupnjeva.

Lansiranje u svemir će se odviti nedaleko od Barcelone, a za dolazak na odredište balonima je potrebno dva sata. Nakon prolaska kroz stratosferu, kapsula će ostati nepomična dok će Burak Yeter odraditi dvosatni set. Završetkom seta, kapsula će se ponovno spustiti prema Barceloni. 

 

Turski DJ otkriva kako je njegov svemirski projekt kulminacija ambicije i dugogodišnjeg sna te da je kapsula nedavno testirana, uspješno lansirana i vraćena na zemlju. “Kapsula je završena i spremna u Barceloni. Ovo nitko dosad nije napravio. Uskoro ću svirati moju glazbu na gotovo 17 tisuća metara nadmorske visine!”

Tvorac hit singla “Tuesday” kako dodatnu najavu svog DJ seta iz svemira tijekom posljednjih mjeseci je objavio trake poput “Jupiter”, “Mars”, “Black Hole” i “Cosmic” koje će zasigurno zavrtjeti na gotovo 17 tisuća metara nadmorske visine.

Prije nego što sami Burak Yeter uđe u kapsulu koja će ga lansirati u svemir, njegov set se može uhvatiti u Bihaću na nadolazećem izdanju Imperium festivala od 4. do 6. kolovoza gdje svira uz Nakadiju i Paola Barbata. Ulaznice su dostupne kroz sustav kupikartu.ba.

sonus 2
sea star mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju