Skip to main content
  • alt
  • 31.10.2014.

Na korak do legalizacije?

Tjednima, mjesecima, godinama i desetljećima bijesni ista debata u vezi legalizacije lakih druga.

 
Na suprotnim stranama rukavice navlače rekreativni korisnici i više manje ujedinjene vlade svijeta, koje se barem pro forme bore protiv konzumacije.
 
Relativno konzervativna Britanija ipak je napravila hvale vrijedan iskorak kada su vladajući nakon 40 godina nijekanja priznali kako stroži zakoni ne čine baš ništa kako bi zaustavili rekreativne korisnike jednako kao što dekriminalizacija nije rezultirala povećanjem korisnika.

alt

 
Tajnica konzervativnog doma Theresa May i ministar liberalno demokratskog kutka Norman Baker zatražili su studiju koja bi utvrdila je li strože zakonsko reguliranje korištenja opijata zaista u mogućnosti smanjiti njihovu uporabu i odgovor je: Ne.
 
Baker je također rekao kako “… postoji lijena pretpostavka u desničarskom tisku da će strože kazne smanjiti konzumaciju opijata, ali za to ne postoji apsolutno nikakav dokaz”.
 
Danny Kushlik iz Transform Drugs organizacije smatra kako se “… pragmatička reforma može dogoditi samo ako postoji međustranačka potpora promijeni i možemo sada pretpostaviti da se laburisti mogu konstruktivno uključiti u ovo, do sada toksično, pitanje.”

alt

 
Kada se podvuče crta jako je lako vidjeti istinu a to je da nikakav zakon neće nekoga spriječiti da radi ono što želi jer je u ljudskoj prirodi da se vodi za onom da gdje postoji volja postoji i način a gdje ima volje sve je moguće. Tako da legalizacije neće one koji ne žele imati posla s drogama natjerati na konzumaciju baš kao što zabrana neće zaustaviti rekreativce. Uvijek se vraćamo na dvije sasvim jednostavne riječi: osobni izbor.
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2