Skip to main content
  • harlem shake
  • 14.02.2013.

Nakon Gangnam Stylea, Harlem Shake

Ako ste bili sretni što je malo popustila euforija zvana Gangnam Style morat ćemo vas rastužiti, jer već neko vrijeme hara nova zvana Harlem Shake.

Naslovna foto

harlem shake

Pokušali smo je zaobići u nadi da neće prouzročiti toliku pozornost koliku je izazvao Psy i njegov Gangnam Style, no moramo vas obavijestiti da je novi ples nastao na pjesmu američkog DJ Baauera na You Tubeu pogledan već preko 44 milijuna puta.

{youtube}8vJiSSAMNWw{/youtube}

No Harlem Shake nije nešto novo, nastao je još 1981. u New Yorku, popularizirao se ponovno 2001. u spotovima hip hop glazbenika poput Jadakiss, Cam’rona i P. Diddyja te uskrsnuo 2013. u kojoj je u posljednja dva tjedna na You Tube dodano više od 4000 videa na tu temu, a do danas je uploadano više od 12 000 video verzija Harlem Shakea.
{youtube}cqjNSONd1vk{/youtube}

Iako je posljednja verzija pjesme Harlem Shake izdana još prošle godine na Diplovom Mad Decent labelu ovaj tjedan je njena popularnost kulminirala i uzrokovala novu euforiju i plesni izričaj. U nastavku pogledajte par verzija na koje su prvenstveno Amerikanci, a uskoro i ostali „otkinuli“:
{youtube}384IUU43bfQ{/youtube}

{youtube}QkNrSpqUr-E{/youtube}

{youtube}G0fLtt1Yr-M{/youtube}

{youtube}0IJoKuTlvuM{/youtube}

brejcha 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star mobile
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 2