Skip to main content
  • 9.01.2022.

Njemački -Techno Pastor- kombinira elektroničku glazbu s religijom

Pastor Viktor Weber je već skrenuo pozornost na sebe 2020. techno crkvenim službama u Berlinu.

Piše: 


Umjesto klasične glazbe za orgulje svirala je elektronička glazba, a za “Open Air Techno Youth Service” techno pastor je čak pozvao svog DJ-a i postavio ozvučenje. Oko 30 ljudi došlo je unatoč korona pravilima i kiši. Propovijed se potom bavila rasizmom, temom koja se također iznova obrađuje na elektroničkoj sceni.


Foto: credits to Vera Panina

Viktor Weber pokazao je istančan smisao za kombiniranje elektroničke glazbe s religijom. Sada bi želio proširiti svoj koncept i isprobati nove stvari, posebice za ciljanu skupinu od 18 do 30 godina. Prošlog petka tako je njegova protestantska župa Staaken u Spandauu (Berlin) ponovno pozvala mlade vjernike na bogoslužje. Održala se tako "Noć glazbe i duha" s fokusom na jazz glazbu.

Pratite Techno pastora ovdje.

Tresor nedavno organizirao Elektroničku crkvu!
Klub Tresor koji slovi kao kultna techno institucija Berlina u listopadu je također služio mise u protestantskoj crkvi sv. Tome u Berlinu-Kreuzberg pozvavši ravere na trodnevni događaj „Elektronička crkva“.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2