Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Pariz: Sprema se izložba fotografija o rave pokretu -RAVE ON-

Nedjelja, 09 Siječanj 2022

Od 19. do 30. siječnja u Point Ephémèreu u Parizu održat će se izložba "RAVE ON" o rave pokretu, njegovom nastanku i kulturnoj baštini.


Izložba-događaj RAVE ON projekt je ICMN kolektiva

S ciljem "kombiniranja različitih perspektiva na svijet ravea kako bi se okupile generacije koje su u njemu bile uključene", izložba će fotografijama, posebno dizajniranim zvučnim zapisom, dočarati njegovo porijeklo i kulturnu baštinu.


Foto: Cha Gonzalez – Abandon

Kontrakultura i ljudska povezanost

Ondje će svoje radove predstaviti tri fotografa. Prvi Olivier Degorce, akter i svjedok pojave elektroničke glazbe u Francuskoj, a posebno rave tuluma 90-ih u Parizu. “On je jedan od prvih koji je sustavno dokumentirao ove večeri s još uvijek vrlo diskretnim DJ-ima, svih nacionalnosti, rijetko stavljeni u središte pozornosti, koji su nastupali na tajnim ili nelicenciranima mjestima.", objašnjava ICMN kolektiv.


Foto: Lunacy Meyer / Tendance Floue

Predstavit će se i rad Meyera, aktera rave scene u Francuskoj koji svoje fotografije smatra da „dovode u pitanje opseg i težinu kontrakulture u našim suvremenim društvima, njen politički radikalizam". Konačno, fotografije Cha Gonzaleza ponudit će refleksiju oko zabave, preko napuštenih tijela i mjesta, njezinih različitih društvenih klasa, spolova, dobi, koji se okupljaju da traže ljudsku vezu, da se napuste u sredini. gužvaju se i gube svoje inhibicije te tako odgovaraju na želju da pobjegnu od svog uobičajenog ja."

Sve informacije potražite na Facebook eventu

Besplatan ulaz od 19. do 30. siječnja u Point Ephémère u Parizu.

Pariz: Sprema se izložba fotografija o rave pokretu -RAVE ON-