Skip to main content
  • 19.12.2022.

Odbor irskog Parlamenta predlaže dekriminalizaciju droga

Još jedna europska zemlja razmatra mogućnosti relaksacije zakona i pravila oko konzumacije opojnih sredstava

Piše: 

Odbor za pravosuđe Irskog parlamenta u novom izvještaju ističe kako bi se proces prema dekriminalizaciji droga za osobnu upotrebu trebao ubrzati te uskladiti s najboljim svjetskim praksama. Također u izvještaju se navodi kako bi trebalo svima koji su dosad dobili neku kaznu ili bili optuženi za konzumaciju droga, izbrisati i očistiti kriminalni dosje.

 

Jedan od zaključaka Odbora je da trenutni način kažnjavanja i pokušavanja “iskorijevanja” droge nije uspješan i treba okrenuti novu stranicu. Politika dekriminalizacije, zajedno s edukacijom i informiranjem, dovodi do pametnijeg korištenja droga i korak bliže rješavanju problema. Važna točka izvještaja je širenje korištenja kanabisa u medicinsku svrhu, tako da bi što više ljudi moglo imati pristup medicinskoj marihuani.

Više od 22 prijedloga, mišljenja struke, iskustva korisnika poslano je u izvješću irskoj Ministrici pravosuđa, Heather Humphreys koja bi se trebala uhvatiti zakonodavstva vezano uz dekriminalizaciju droga sljedeće godine.

sonic desktop
promo clubs
Vezani članci
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.