Skip to main content
  • 13.04.2021.

Organizatori Untold festivala pripremaju se za lansiranje svog prvog NFT-a

Ljubitelji festivala i ne samo oni imat će priliku postati vlasnici nekih trenutaka za pamćenje ili jedinstvene kolekcije NFT-ova koja će se prodavati na najvećem tržištu digitalnih kolekcionarskih predmeta na svijetu.

Piše: 


Prvi UNTOLD NFT uskoro će biti dostupan na OpenSea-u. Ovdje možete kupiti, prodati i komercijalizirati bilo koji od ovih predmeta s bilo kim na svijetu. OpenSea je trenutno najveće svjetsko digitalno tržište za kripto robu (digitalno kolekcionarstvo), s najvećim nizom kategorija, s najviše predmeta i najboljim cijenama za nove kategorije predmeta.

OpenSea omogućuje vam kupnju ili prodaju kripto robe, predmeta od igara, digitalne umjetnosti i ostalih digitalnih kolekcija, na temelju blockchaina. Sve ove digitalne kolekcionarske predmete možete vidjeti s bilo kojeg mjesta, promijeniti ih i posjedovati na način koji nikada prije nije bio moguć u digitalnom svijetu.

UNTOLD NFTs kolekcija pripremljena je u partnerstvu sa SkateBorg-om. SkateBorg je tvrtka koja svojim brojnim inicijativama želi popularizirati kripto industriju i blagodati blockchain tehnologije. Ljubitelji festivala i oni koji žele kupiti prvi UNTOLD NFT moraju se registrirati na untld.com.

O NFT-u

NFT je certifikat koji omogućava vlasniku da gleda i prati svoju digitalnu imovinu u blockchain sustavu, neprestano provjerava njezinu vrijednost i prodaje je u pravom trenutku. U umjetnosti je kao da posjedujete originalnu sliku, bez obzira koliko otisaka nastalo na ovom svijetu. Kao da posjedujete digitalno umjetničko djelo s umjetničkom vrijednošću.

Praktično, NFT-ovi su "jedinstvena" imovina u digitalnom svijetu, koja se može kupiti i prodati kao i svaka druga imovina, ali nemaju opipljiv oblik. Digitalni tokeni mogu se smatrati potvrdama o vlasništvu nad virtualnom ili fizičkom imovinom.

NFT fenomen odmah je postao vrlo popularan među onima koji su strastveni u ovom području. Neki od umjetnika koji su napravili nezaboravne emisije na UNTOLD-u počeli su prodavati NFT-ove. Steve Aoki prodao je prvu NFT kolekciju za više od 4,25 milijuna dolara. NFT opisuje kao nezaustavljiv fenomen. Don Diablo i Kygo najavili su da će uskoro objaviti svoje prve NFT-ove, koji će se sastojati od nekoliko novih pjesama ili neobjavljene produkcije.

U umjetnosti, digitalno umjetničko djelo prodano je na aukciji i privatnoj prodaji Christie's za 69 milijuna dolara, ali pobjednik neće dobiti skulpturu, sliku ili kopiju. Umjesto toga dobit će jedinstveni digitalni simbol poznat kao NFT.

Dizajner je virtualnu kuću u kojoj nikad neće biti stanova prodao za 500.000 dolara. Tvorac ove suvremene umjetnosti prodao je svoje vlasništvo kao NFT za 288 etera, što je na temelju transakcijske cijene kriptovaluta oko pola milijuna (u američkim dolarima). Ether je kriptovaluta čiji blockchain generira platforma Ethereum. Projektu, nazvanom "Mars House", novi će vlasnik pristupiti u digitalnoj datoteci

sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2