Skip to main content
  • 4.06.2024.

Ovo su najaktualniji modni brendovi berlinskog noćnog života

Moda berlinskog noćnog života je inspiracija za brojne ljubitelje elektroničke glazbe diljem svijeta prilikom njihovog vlastitog odijevanja za lokalne partyje i festivale.

Piše: 

Naslovna foto

IVY Berlin

Ususret ljetu i uzavreloj festivalskoj sezoni donosimo pregled najaktualnijih berlinskih brendova koji se fokusiraju na “modu noćnog života”.

NAKT je brend klupske odjeće u Berlinu koji je nastao iz ideje o umjetničkom projektu u Berghainu 2018. godine i od tada samo raste u popularnosti. Njihova odjeća je elegantna i oštra u savršenoj ravnoteži, tako da nositelj izgleda sabrano, a još uvijek spreman za rave. Svoj prepoznatljivi izgled definiraju kao “čvrste krojeve, opskurni minimalistički dizajn, uglađene metalne lance i upečatljive željezne kopče”.

INDYANNA

Etiketa “slow-fashiona” predstavlja ono najbolje od berlinske klupske mode i odjeće. Brend je osnovala Anna, diplomirana studentica mode sa šivaćim strojem i snom, a razvio se u uspješan alternativni brend odjeće. Indyannin stil obilježen je nitnama i šiljcima, ludim uzorcima kao što su krava, zmija i plamen i puno riblje mreže. Za razliku od NAKT-a, Indyanna izlazi iz “sve u crno” berlinskog stereotipa mode i izaziva partijanere da unesu nešto boje.

IVY BERLIN

Tessa Ivy, dizajnerica u IVY Berlin zalaže se za održivost i inkluzivnost u modi i zabavama. Sva njezina odjeća dizajnirana je i izrađena u Berlinu. IVY-jeva odjeća je udobna, a opet privlačna, savršena za 24 sata plesa na festivalu.

LUI TRASH

Lui Trash specijalizirao se za ručno izrađene ogrlice, pojaseve i donje rublje. Njihovi komadi sadrže šarene PVC grudnjake, naramenice, manšete i remene. Svi artikli mogu se naručiti u prilagođenim veličinama krojenima po dimenzijama naručitelja.

THERAPY

Sestre Paula i Mariángeles Aguirre 2012. pokrenule su tHERAPY Recycle and Exorcise kao zajednički projekt koji se proteže preko cijelog Atlantskog oceana. Sestre Aguirre iz Argentine vode svoj posao upcyclinga iz Cordobe i Berlina. Njihov se brend suprotstavlja ekscesu i ekskluzivnosti industrije brze mode mijenjajući odjeću koja je “bez spola, bez sezone i bez trendova“. Njihovu odjeću i modne dodatke obilježavaju lanci, trake, detalji od vinila i evidentna osobnost.

LUPAE

LUPAE je specijaliziran za žensku odjeću od lateksa savršenu za noć u KitKatu. Izrađuju lateks bodije, haljine, donji dio, gornji dio i rukavice u raznim bojama, uzorcima i stilovima. Kako se njihova odjeća ručno izrađuje u Berlinu od najkvalitetnijeg lateksa, njihovi komadi znaju biti prilično skupi.

UY

UY je modna marka i umjetnički kolektiv koji su na estetici Bliskog istoka i Skandinavije utemeljili Idan Gilony iz Tel Aviva i Fanny Lawaetz iz Stockholma. Kao i mnoge druge berlinske marke, UY odbacuje tradicionalne norme spola, sezone i trendova kako bi stvorio odjeću koja je bezvremenska i uniseks. Svi njihovi odjevni predmeti ručno su izrađeni u Berlinu od materijala nabavljenih iz lokalnih trgovina. Inspiracija UY-a je globalna, dok je izvedba lokalna.

OBECTRA

Držeći se ideje “berlinskih uniformi”, Obectra proizvodi samo odjeću u crnoj boji. Njihovi komadi izrađeni su od organskih materijala i često vintage kože. Izrađuju udobne majice s kapuljačom, harem hlače, donje rublje i majice, kao i cijelu liniju fetiš odjeće. Sva njihova odjeća izrađena je u njihovom studiju u Berlinu, a njihove komade možete često pronaći na plesnom podiju.

sonus 2
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.