Skip to main content
  • 4.06.2024.

Donosimo listu 10 najvrjednijih techno DJ-eva u 2024.

Elektronički magazin Techno Airlines je istražio vrijednost techno DJ-eva u 2024. te donio listu deset “teškaša” po pitanju zarade i vrijednosti.

Piše: 

Naslovna foto

Resistance

Prema godišnjoj analizi IMS-a, elektronička glazba vrijedi gotovo 12 milijardi dolara. S tom činjenicom se lako da zaključiti da su buking svjetskih poznatih DJ-eva postao “skup sport“, a evo tko sve prednjači po vrijednosti i zaradi u ovoj godini.

1. Carl Cox

Carl Cox je apsolutna ikona elektroničke glazbe koja se čvrsto etablirao kao jedan od pionira scene i kulture koju pratimo. Tijekom više od tri desetljeća na sceni, dao je veliki obol elektroničkoj glazbi, a procjene unutar industrije su da legendarni britanski DJ vrijedi 16 milijuna dolara.

2. Sven Väth

Kao i njegov kolega Carl Cox, Sven Väth je legendam u punom smislu te riječim elektroničke glazbe, kao i monumentalni DJ, producent i vlasnik izdavačke kuće koja utjeće već desetljećima na scenu. Zahvaljujući svom dugogodišnjem radu na sceni, procijenjena mu je vrijednost od 14 milijuna dolara.

3. Amelie Lens

Jedna od vodećih DJ-ica, Amelie Lense na sceni je aktivna od ranih 2010-ih, a u svega nekoliko godina se isprofilira u sami vrh scene. Vlasnica je LENSKE brenda, te je traženo ime diljem svijeta što njenu procjenu vrijednosti stavlja na 10 milijuna dolara.

4. Deborah de Luca

Deborah de Luca je talijanska zvijezda s dugogodišnjim stažom na sceni za koju se već neko vrijeme priča da je u samom vrhu po zaradama od gaža, a njena procijenjena vrijednost je oko 4 milijuna dolara.

5. Adam Beyer

Tvorac jedne od najutjecajnijih etiketa na sceni Drumcodea, Adam Beyer iza sebe ima dugogodišnji staž i veliku praćenost te slušanost što rezultira procjenom njegovom vrijednosti na oko 3 milijuna dolara.

6. Nina Kraviz

Već dugi niz godina, njeno ime se nalazi među vodećim DJ-icama. Nina Kravitz je i vlasnica uspješnog brenda Trip, a svojom odličnom marketabilnošću se procjenjuje da vrijedi oko 2.5 milijuna dolara.

7. Peggy Gou

Ime za koje su gotovo svi čuli u proteklih par godina je Peggy Gou. Korejska hit-mejkerica je približila techno i house mainstream svijetu, a iza sebe ima prošlogodišnji hit ljeta. Zbog svoje brzorastuće karijere, njena vrijednost u 2024. je procijenjena na oko 2 milijuna dolara.

8. Charlotte de Witte

Charlotte de Witte je u posljednje dvije godine pomakla granicu između “undergrounda” i “mainstreama”, te je među prvima donijela techno zvuk na glavne pozornice Ultre u Miamiju i Tomorrowlanda. Osim što je veliki ambasador techna, vlasnica je i KNTXT brenda, a njena procijenjena vrijednost je na milijun dolara.

9. Enrico Sangiuliano

Životni partner Charlotte de Witte i tvorac Nine To Zero brenda se također isprofilirao u sami vrh elektroničke scene. Osim što je konstantno aktivan na turneji i sklada trake koje su neizostavni dio setova njegovih kolega, njegova vrijednost je procijenjena također na milijun dolara.

10. Joris Voorn

Za razliku od brojnih drugih DJ-eva sa scene za koje industrija samo radi procjenu, podaci o zaradi Jorisa Voorna su bili javno dostupni te se u pregledu od 2021. do 2024. moglo zaključiti da vrijedi nešto više od 750 tisuća dolara.

sonic desktop
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.