Baner

Posjeti virtualni Berghain u Minecraftu

Nedjelja, 16 Rujan 2018

Ako si imalo sa svojim ljepljivim dječjim šačicama držao do statusa sjajnog klincezaštva neminovno su ti se u formativnim godinama pod prstima zatekli koji legići kojima si stvarao uglate vlastite male svjetove.


Prava kombinacija kocaka, vještine i poznavanja softwarea gradi bilo što, pa malo kreativnosti i techno entuzijazma rezultira s nekoliko kopija virtualnog Berghaina, a pronađena je i replika Pache i Tomorrowlanda, ali i mnoštvo klubova koji nemaju svoga parnjaka u realnome.Koliko znamo za sada ove replike nisu dostupne na javnom serveru kao bi ih mogao vlastoručno pohoditi, ali možeš posuditi očnu jabučicu video materijalima s kanala njihovih kreatora za malo kreativne gimnastike i pronaći inspiraciju.


Neki od nas su postali opsjednuti ovom rudimentarnom arhitektonsko-inženjerskom eskapadom, ali kako vremena mijenjaju običaje, tvoje analogno slaganje sada je translatirano u digitalnu virtualnost videoigre Minecraft.


Stvorio ju je Markus Persson i kasnije razvio Mojang, a nastale su višestruke inačice i načini igranja. Ti sada u ovom šarmu kocaka imaš sposobnost kretati se kroz generirano 3D okruženje, istraživati već postojeće svjetove kao promatrač, preživljavati svojim vještinama, sakupljati resurse, graditi nove objekte i boriti se s drugim igračima.


Kako pretpostavljamo da si više nastrojen voditi ljubav, a ne rat vjerujemo da bi odabrao graditi, a to odabrali i kolege gameri koji su u Minecraft unijeli objekte iz stvarnoga svijeta.


Pa se opusti, zaboravi na krivulje stvarnosti i pođi u pravokutnu avanturu u kojoj je mašta granica, sve što možeš izgraditi je tvoje, i granice su iluzije piksela. Enjoy!

Posjeti virtualni Berghain u Minecraftu