Skip to main content
  • iphone

Predstavljena nova verzija iPhone 4S

Iako je cijeli tehnološki svijet očekivao kako će Apple večeras predstaviti novi iPhone 5, to se nije dogodilo. Najavljen je iOS 5 koji će se moći preuzimati od 12. listopada.

Piše: 

Naslovna foto

iPhone

Apple je na konferenciji "Let's Talk iPhone" predstavio novi iPhone 4S koji će imati ugrađen A5 čip o kojem se mnogo pričalo. A5 čip iPhone 4S čini dvostruko bržimod prethodnika iPhone 4, ima dual-core grafičku karticu za koju tvrde da je do sedam puta bržaod prijašnje.

Što se tiče baterije, Phil Schiller istaknuo je kako ona možet trajati do 8 sati služeći se 3G-om, šest sati surfajući webom, devet sati za korištenje preko WiFi-a, te 10 sati gledanja videa i 40 sati slušanja glazbe.

Predstavljena je i nova tehnologija WiFi-a koja omogućuje brzinudownloada dvostruko brženego kod iPhonea 4, odnosno 14.4Mbps, dok je kod starije verzije to bio slučaj 7.2Mbps.

Novi iPhone 4S dolazi s novom kamerom sa senzorom od 8 megapiksela odnosno 3264 x 2448, te nova tehnologija za izoštravanje slike. Video snimanje također je dobilo nova unaprjeđenje pa se će se tako sa novim iPhoneom moći snimati uz 1080p HD, video stabilizaciju i još mnogo toga.

AirPlay Mirroring omogućuje vam da vaše igre sa malog ekrana iPhonea možete prenijeti na veliki ekran vaše televizije. Možete to učiniti putem kabla ili bez njega.

Novi iPhone također je dobio i dugo očekivanu značajku prepoznavanja govora koju je ugradio kupivši kompaniju Siri koja se bavila upravo time. Upravljanje govorom funkcionira na način da pitate telefon recimo kakvo će vrijeme danas biti, a sam telefon prepoznaje vaš govor, pretražuje bazu podataka na internetui vraća vam odgovor na zaslonu iPhonea.

Izvor: EZadar.hr

sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop