Skip to main content
  • 22.02.2019.

Preminuo kralj mode koji je pjesmu Elektra Zdenke Kovačiček učinio besmrtnom

Prije 3 dana nakon kraće bolesti svijet je napustio kralj mode Karl Lagerfeld u 85. godini života.

Piše: 

Odlična vijest na jesen 2017. probudila je Zdenku Kovačiček, jednu od najvećih hrvatskih glazbenica kada se internetom brzo proširila vijest da je njezina pjesma 'Elektra' zatvorila Chanelovu reviju u Parizu. Bio je to Karl Lagerfeld koji je završio modnu reviju sa pjesmom Zdenke Kovačiček i samim time joj darovao besmrtnost.

Godine 1976. Zdenka Kovačiček udružila je snage sa Igorom Savinom i suradnja je urodila plodom sa pjesmom 'Elektra'. Objavljena na Zdenkinom prvom solo albumu 1978., pjesma nije dobila veliku pozornost. Sve do pretprošle godine Elektra je ostala ''under the radar'' kada je dobila svoje vinyl izdanje za austrijsku PMG etiketu.

Pjesma koju je Igor Savin dobro naelektrizirao, ne pokazuje u potpunosti svu raskoš Zdenkinog glasa koji se čak uspoređuje sa onim Tine Turner i Janes Joplin. Elektru je vrtio i Tim Sweeney u svojoj emisiji "Beats in Space". Poslušajte ovdje.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2