Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Skip to main content

Prošlog ljeta Hrvatska je dobila prvi mobilni Radial festival

Radial festival donosi novi stil partijanja koji se događa kroz pokret i sportsku aktivnost

Piše: 

 

Krajem kolovoza 2022. Pula je dobila novi festival koji odskače od tradicionalnog jer se on cijelo vrijeme održavao u pokretu. Radial festival doveo je u Hrvatsku po prvi put koncept mobilnog festivala, koji se temelji na spoju pokreta i glazbe.

Koncept je popularizirao britanski DJ Dom Whiting, koji je za vrijeme pandemijskih restrikcija krenuo s miksanjem glazbe na biciklu dok su ga partijaneri pratili u stopu na dva kotača.

Organizatori festivala nam otkrivaju kako je festival osmišljen kao inovativan način zabave kroz glazbeno praćene biciklističke ture koje se odvijaju u različitim turističkim destinacijama. Tako su posjetitelji i partijaneri Pule prošlog ljeta, od kraja kolovoza do kraja rujna, mogli se upoznati s turističkim znamenitostima te istovremeno uživati u elektroničkoj glazbi.

U stilu Dom Whitinga i kroz Pulu na čelu kolone nalazio se DJ na triciklu sa sound systemom iz kojeg su drmali ritmovi elektroničke glazbe. Za glazbenu podlogu koja je pratila bicikliste u turi po Puli zaduženi su bili Manscream, Mr. M i Kajfa koji su svirali od housea preko electra do drum ‘n’ bassa i techna.

Festival je namijenjen ljubiteljima sporta i zabave, a organizatori nam otkrivaju da zahvaljujući svojoj inovativnosti i jedinstvenosti privukao je veliki broj turista. Osim festivala u Puli, Radial festival tim ima želju proširiti projekt na prostor cijele Hrvatske te onda u daljnjem razvoju i na ostale europske države.

Datumi za 2023. još nisu otkriveni, ali kako bi pravovremeno znali kada će biti sljedeća prilika za party u pokretu na biciklima zapratite festival na društvenim mrežama te čitajte Klubskuscenu i dalje.

Vezani članci
Turn Up The Bass: 20 godina rave scene gluhih (Deaf Rave) u novom dokumentarcu
‘Turn Up The Bass’ slavi 20 godina rave scene gluhih (Deaf Rave) i istražuje predrasude s kojima se zajednica suočava s mainstream elektroničkom scenom
‘Turn Up The Bass’ slavi 20 godina rave scene gluhih (Deaf Rave) i istražuje predrasude s kojima se zajednica suočava s mainstream elektroničkom scenom