Skip to main content
  • 26.03.2023.

Prošlog ljeta Hrvatska je dobila prvi mobilni Radial festival

Radial festival donosi novi stil partijanja koji se događa kroz pokret i sportsku aktivnost

Piše: 

 

Krajem kolovoza 2022. Pula je dobila novi festival koji odskače od tradicionalnog jer se on cijelo vrijeme održavao u pokretu. Radial festival doveo je u Hrvatsku po prvi put koncept mobilnog festivala, koji se temelji na spoju pokreta i glazbe.

Koncept je popularizirao britanski DJ Dom Whiting, koji je za vrijeme pandemijskih restrikcija krenuo s miksanjem glazbe na biciklu dok su ga partijaneri pratili u stopu na dva kotača.

Organizatori festivala nam otkrivaju kako je festival osmišljen kao inovativan način zabave kroz glazbeno praćene biciklističke ture koje se odvijaju u različitim turističkim destinacijama. Tako su posjetitelji i partijaneri Pule prošlog ljeta, od kraja kolovoza do kraja rujna, mogli se upoznati s turističkim znamenitostima te istovremeno uživati u elektroničkoj glazbi.

U stilu Dom Whitinga i kroz Pulu na čelu kolone nalazio se DJ na triciklu sa sound systemom iz kojeg su drmali ritmovi elektroničke glazbe. Za glazbenu podlogu koja je pratila bicikliste u turi po Puli zaduženi su bili Manscream, Mr. M i Kajfa koji su svirali od housea preko electra do drum ‘n’ bassa i techna.

Festival je namijenjen ljubiteljima sporta i zabave, a organizatori nam otkrivaju da zahvaljujući svojoj inovativnosti i jedinstvenosti privukao je veliki broj turista. Osim festivala u Puli, Radial festival tim ima želju proširiti projekt na prostor cijele Hrvatske te onda u daljnjem razvoju i na ostale europske države.

Datumi za 2023. još nisu otkriveni, ali kako bi pravovremeno znali kada će biti sljedeća prilika za party u pokretu na biciklima zapratite festival na društvenim mrežama te čitajte Klubskuscenu i dalje.

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk