Skip to main content
  • alt

ProTools software uskoro besplatan

Imate li ikakvih glazbenih aspiracija ili afiniteta spram stvaranja glazbe niste mogli izbjeći velika softwareska imena poput Cubase, ProTools, Logic, Ableton, Reason…

 
Logic i ProTools dva su izuzetno kvalitetna programa koja vrlo često možete vidjeti u profesionalnim studijima, gdje u rukama majstora zanata postaju mnogo više no obični programi.
 
Jedna ovakva alatka poput ProToolsa uvelike pomaže u translatiranju glazbenih ideja iz idejne u realnu sferu no ekipa koja tek počinje, improvizirano slaže beatove iza zatvorenih vrata soba ili pokušava uhvatiti prve gaže gotovo u pravilu si ne može priuštiti ovog pomagača.

alt

 
I zato je odlična vijest da će Avid, majčinska tvrtka ProToolsa, uskoro izbaciti free inačicu programa, ProTools First, biti će u potpunosti funkcionalna s nekim minimalnim ograničenjima. 
 
Djelomično će biti ograničen broj traka, mogućnost pisanja nota i video reprodukcija, ali ništa strašno, Kao što znate kreativnost nikada nije tako živa no kada imate jednu labavu strukturu ograničenja.
 
Možda vam se čini sumnjivo zašto bi tvrtka kojoj je primarni cilj poslovanje i zarada uopće nudila besplatan sadržaj no postoji kvaka, 22 ili neki drugi broj, nije ni važno. Dakle 21 plugin za audioefekte biti će besplatan, a za dodatne ćete morati ubaciti nešto keša. Jednako tako u cloudu ćete moći pohraniti tri projekta besplatno, a za ostale ćete plaćati, baš kao i ako poželite offline kopije svoje trake.
{youtube}yNVeGJ0B_6A{/youtube}
 
Kako god s cakama ili bez njih ovo je hvalevrijedna inicijativa koja će mnogim mladim ljudima dati priliku da načine prve korake u smjeru u kojem žele ići, nauče raditi u softwareu i usavrše neke vještine prije no što se obvežu na punu verziju programa za koju je potrebno izdvojiti pozamašnu svotu. Sam datum puštanja  u javnost nije još poznat, ali za više detalja i kako biste pratili razvoj ove priče upućujemo vas na službene stranice.
hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop