Skip to main content
  • alt
  • 20.01.2015.

Razvijena pilula za triježnjenje i netoksični alkohol!

Say whaaat? E da, točno tako. Jednostavno moraš voljeti znanost, moraš. Profesor David Nutt porazio je Golijata mamurluka i generalnih lažnih obećanja da nećeš nikada više piti.

 
Nutt je razvio luckasto bezalkoholno piće koje ti daje sve efekte alkohola, ali bez toksiciteta, ali čak i ako više voliš posegnuti za pravom stvari, jer ovo malo baca na “kava bez kofeina, dakle samo smeđa voda” emociju, to je također ok jer je isti David izumio i tabletu kojom možeš obrisati mamurluk s repertoara.
 
Planovi za pothvat otkriveni su još 2013., ali istraživanje je sada već debelo odmaklo od skromih sugestija na početku.

alt

 
Ime ovog sigurnog simulakruma alkoholnog pića je Alcosynth. Možete ga konzumirati bez bojazni da će se sutra ujutro tvoj današnji ti, raščupan, podbuhao i sa zvjerskom glavoboljom, sresti s tvojim jučerašnjim glupim odlukama. Dakle nema mamurluka, nema oštećenja jetre, ne izaziva ovisnost i nema nikakvih simptoma nakon prestanka konzumiranja.
 
Drugi farmaceutski pomagač mudro je nazvan Chaperone ili, kako bismo mi na balkanu rekli, gardedama. Pilula se može uzeti za vrijeme uživanja u piću kako bi one s nešto slabijom samokontrolom spriječila da postanu ti ljudi koji se probude ujutro u stanu iznad birtije. No možete je uzeti i kada odlučite prestati s konzumacijom alkohola za ubrzano triježnjenje planirate li sjesti za volan ili izbrisati jutra u kojima vam svjetlo iz frižidera sutradan spali rožnice.
 
Pretpostavlja se da će Alcosynth biti relativno prihvatljive cijene dok će te za male spasonosne pilule morati izdvojiti više kako bi se spriječila njihova zlouporaba. Nutt pretpostavlja da neće biti lako licencirati oba proizvoda na području Velike Britanije i procijenjuje da će se na tržištu naći u narednih 3-5 godina. 

alt

 
Nutt će se pozvati na činjenicu da Nacionalna Zdravstvena Služba troši 3.5 bilijuna funti godišnje kako bi regulirala s alkoholom povezane incidente i tražit će da u ovo uđu otvrena uma. One koji žele piti teško da će išta u tome spriječiti pa stoga pilula koju možeš uzeti i ipak voziti kući trijezno i koncentrirano nakon noći vani zaista jest velika stvar. Mogla bi spašavati živote i zdravstvenim službama uštediti bilijune koje slijevaju u čišćenje kolateralne štete alkoholizma, ciroze, nezgoda… 
 
Kako će dalje ići proces licenciranja morat ćemo pričekati i vidjeti. Do tada čuvajte sebe i one oko sebe i ako već pijete činite to odgovorno. Nitko nikada nije propao zbog jedne vožnje taksijem.
sonus 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 2