Skip to main content
  • 13.08.2023.

Reinier Zonneveld postavio Guinnessov svjetski rekord za najduži Live nastup

Reinier Zonneveld postavio je novi Guinnessov svjetski rekord za najduži elektronički solo live nastup u svojoj rodnoj Nizozemskoj na Karren Maar festivalu u Arnhemu, gdje je neprekidno izvodio glazbu 11 sati i 11 minuta

Piše: 

Nizozemski DJ preuzeo je pult glavne festivalske pozornice u 12 sati i 49 minuta, a svoj rekordni live nastup je završio točno u ponoć, kada mu je predstavnik Guinnessove knjige rekorda uručio certifikat.

Prijašnji rekord je iznosi točno 11 sati

Kako bi se postavio novi Guinnessov svjetski rekord, Reinier Zonneveld je morao ispoštovati određene parametre jer obično miksanje traka za ovu priliku se ne računa. Nizozemski DJ je tijekom svojih rekordnih 11 sati i 11 minuta, morao uživo uređivati trake, koristiti sintisajzere, bubanj mašine, samplere, synthove, kao i posebne efekte i sve ostalo što se inače radi kod nastupa live actova.

Govoreći o postavljanju novog Guinnessovog svjetskog rekorda, Reinier Zonneveld je otkrio kako mu je bio san od malih nogu imati svoje ime u toj kultnoj knjizi te dodaje “Nastup na Karren Maar festivalu je bilo jedinstveno iskustvo. Sviranje 11 sati i 11 minuta mi je omogućilo da duboko zaronim u srž svoje glazbe, istražujući dosad neotkrivena područja emocija i energije. Bilo je ponizno iskustvo svjedočiti tolikoj količini podrške i energije, što je stvorilo jedinstvenu atmosferu. Zahvalan sam na prilici da podijelim ovo nezaboravno iskustvo sa svima prisutnima, jer smo pomaknuli granice mogućeg u svijetu elektroničke glazbe.”

Nizozemski DJ i producent krajem ovog ljeta dolazi na jubilarni deseti Sonus festival koji je na rasporedu od 20. do 24. kolovoza.  Raspored po danima i jednodnevne ulaznice mogu se pronaći ovdje.

sea star desk
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.