Skip to main content
  • 6.03.2024.

Rezident kultnog Tresora: “Priča se da bi se stara garda DJ-eva trebala povući sa scene”

Brojni DJ-evi na internetu su se požalili kako su naišli na starosnu diskriminaciju.

Piše: 

Rezident kultnog berlinskog Tresora i DJ koji je s tenkom došao na Loveparadeu, Tanith je otvorio zanimljivu diskusiju na Threadsu o starosnoj diskriminaciji u elektroničkoj glazbi. U svojoj objavi, požalio se na glasine koje je čuo kako bi se stara garda DJ-eva trebala povući sa scene.

“Popričajmo o starosnoj diskriminaciji u technu. Nedavno sam čuo nekoliko priča, po kojima bi se mi starješine trebale povući sa scene ili pak da nas se ne bukira jer smo pre stari, kažu da ne razumijemo novu glazbu” započinje Tanith te dodaje “Ne očekujem respekt za ono što sam ja napravio, ali bi volio da se poštuje činjenica da cijela kultura i infrastruktura ne bi bila tu bez nas. Za mene je techno uvijek bio i za mlade i za stare, bez ikakvih barijera.”

Post by @dj_tanith
View on Threads

Brojni stariji DJ-evi su se uključili u raspravu o starosnoj diskriminaciji te su podijelili neka od svojih iskustava koje su doživjeli u posljednje vrijeme.

Post by @djpsytox
View on Threads
Post by @tetris.owl
View on Threads

S druge strane, neki od komentatora u raspravi tvrde da se “od muhe radi slona” te tvrde da tko god je kvalitetan će imati svoje mjesto na sceni. Stoga vas pitamo, što vi mislite o ovoj temi?

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk