Skip to main content
  • 7.03.2024.

Međunarodno priznati Kiril Džajkovski je među potvrđenim imenima Zagreb Music Festa

Od 30. svibnja do 1. lipnja na zagrebačkom Jarunu održava se Zagreb Music Fest uz svestrane headlinere iz raznih žanrova.

Piše: 

Makedonac Kiril Džajkovski je nedvojbeno jedno od najvećih i najznačajnijih imena elektroničke glazbe iz ovog dijela Europe te se nalazi među potvrđenim imenima trećeg dana Zagreb Music Festa.

S karijerom koja se proteže na više od dva desetljeća, smatra ga se pionirom fenomena koji je u svjetskim razmjerima poznat kao Balkan beat. Zvukove s Balkana učinio je prepoznatljivim u modernoj dance produkciji, a istovremeno je prepoznat i kao skladatelj filmske i kazališne glazbe.

Njegove poslovično nabrijane nastupe sada još obogaćuje i MC, dok je od instrumenata dodao trombon, trubu i violinu. U novom konceptu kombinira Balkan beat s glitch hopom i raznim jamajkanskim utjecajima što rezultira nastupima koji baš nikoga ne ostavljaju ravnodušnima, a u što će se publika na Jarunu sigurno uvjeriti ovom prilikom.

Zagreb Music Fest okuplja brojne headlinere iz raznih glazbenih žanrova, a među njima svakako vrijedi istaknuti Denis & Denis koji sviraju prvog dana, Boris Brejcha koji će drugog dana obilježiti 22. godine Future Scopea te posljednjeg dana uz Kirila Džajkovskog svira i Dubioza Kolektiv.

Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

FB EVENT: ZAGREB MUSIC FEST

brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2