Skip to main content
  • steve aoki
  • 12.12.2022.

Steve Aoki ide na Mjesec u misiji s prvom civilnom posadom

Svemirskom turizmu smo svakog dana sve bliže i bliže. Osim putovanja oko zemljine orbite, najavljeni su i “izleti” do Mjeseca

Piše: 

Naslovna foto

Steve Aoki

Prva civilna svemirska misija do Mjeseca planirana je krajem sljedeće godine, a među 9 putnika našao se američki DJ i producent Steve Aoki. Misija će trajati tjedan dana, a koristit će se letjelica SpaceX-a koja je još uvijek u izradi.

Za Grammyja nominirani DJ za svoju novu avanturu je izrazito uzbuđen i komentira “Ovo je nešto što sam sanjao otkako sam bio dijete. Ovaj san postaje stvarnost svakim danom sve više. Jako sam zahvalan za ovu jedinstvenu priliku. Idemo na Mjesec!”

Svoje mjesto za civilnu misiju dobili su K-Pop zvijezda Choi Seung Hyun, fotografi Rhiannon Adam i Karim Iliya, koreograf Yemi A.D., youtuber Tim Dodd, filmaš Brendan Hall te glumac Dev D. Joshi.

Svako mjesto na letjelici koja će ići do Mjeseca i nazad kupio je japanski milijarder Yusaku Maezawa u 2018. u sklopu projekta kojeg je nazvao “dearMoon” te je obećao da će “raketunapuniti sa što više talentiranih individualaca. Za turističko svemirsko putovanje prijavilo se više od milijun ljudi, a odabrano je ukupno njih 8 koji će se pridružiti japanskom milijarderu, uz dvije “zamjene” u slučaju da netko ne bude išao.

“Jako sam uzbuđen da su mi se pridružili ovi nevjerojatni ljudi na mom putu do Mjeseca. Jedva čekam da vidim kako će ih ovo putovanje inspirirati i što će od njega nastati u njihovim budućim radovima.” otkriva glavni i odgovori za projekt dearMoon, Yusaku Maezawa.

sonus 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 2