Skip to main content
  • 21.02.2023.

Stiže film o nastanku Tetrisa. Trailer ima gotovo četiri milijuna pregleda!

Tetris je igra objavljena osamdesetih godina i bila je na svim mobitelima prije pojave smartphonea

Piše: 

Jedna je od najpoznatijih videoigara uopće i gotovo da ne postoji osoba koja je nije igrala. Međutim, malo tko zna povijest nastajanja i populariziranja ove igrice. Stoga je snimljen film o tome čiji je trailer izašao prije četiri dana i dosad je skupio gotovo četiri milijuna pregleda.


Image Credit: Apple TV

Priča o populariziranju Tetrisa diljem svijeta

Film na dramatičan način priča priču o tome kako je ova svjetski poznata videoigra pronašla put do strastvenih igrača diljem svijeta. Henk Rogers (Taron Egerton) otkriva Tetris 1988. godine, a zatim odlazi u Sovjetski Savez, gdje udružuje snage s izumiteljem Aleksejem Pažitnovim (Nikita Efremov), kako bi igru omogućili masama.

Radi se o filmu baziranom na istinitim događajima

"Američki i ruski računalni štreber sklope nevjerojatno prijateljstvo dok pokušavaju izbjeći KGB-u (ruski Odbor državne sigurnosti) i prokrijumčariti najpoznatiju videoigru na svijetu iz Sovjetskog Saveza", opis je filma.

Film Tetris će biti objavljen 31. ožujka na platformi Apple TV+.

Izvor: Index.hr

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2