Skip to main content
  • alt
  • 8.02.2015.

Svijetla budućnost uz pametne slušalice

Upravo svjetlost upravlja tvojim svijetom. Oko je naivno i slijedi ovaj elektromagnetni val čijeg spektra vidiš sam maleni komadić. 

 
Igra svjetla i sjene već je naveliko implementirana u glazbeno iskustvo na koncertima, festivalima i performansima putem lasera, reflektora i rekvizita, ali Kickstarter kampanja radi na sakupljanju sredstava za Glow Headphones koje bi vam svakako mogle zagolicati, za gadgetima ludu, maštu.
 
Koncept za svjetleće oscilirajuće slušalice rodio se kao umotvorina Googleovog zaposlenika Zi Wanga, i za sada su dizajnirane isključivo za android, tako da će korisnici Applea morati pričekati još neko vrijeme na svoju inačicu.

alt

 
Ove slušalice nisu neobične samo po estetskim karakteristikama već iz inovativnog kuta prilaze svakom aspektu dizajna . Većina slušalica koje smo do sada koristili kao bazu koristi bakrene žice i uopće ne sumnjamo da ste se već nekoliko puta zatekli sa slušalicama koje ne hvataju. No Glow sluške koriste Fibrance, materijal sačinjen od staklenih optičkih vlakana. Ovaj materijal idealan je za radijaciju svjetlosti i ujedno i mnogostruko izdržljiviji od dosadašnjih bakrenih varijanti.
 
Moći ćete čak i birati na koji način želite da svjetlo pulsira, bilo da želite da pleše uz beat koji se kroz njih cijedi ili čak na ritam otkucaja vlastitog srca, koje će hvatati senzorom ugrađenim u bubice.
 
No kako slušalice ne bi bile samo vizualna zanimljivost proizvođači su angažirali tehnološkog diva, tvrtku Knowles, koja je zadužena za razvijanje prestižne kvalitete audio produkcije. S njima ćete se ujedno moći javljati na pozive pa čak i fotkati i biti će povezane s aplikacijama kao što su Google Play Music, Pandora, Spotify, Netflix, Google Now, Instagram…
{youtube}Ayu9lNvLh-Q{/youtube}
 
Inicijalni cilj kampanje na Kickstarteru bio je sakupirti 100 000$ za proizvodnju i mjesec dana prije isteka roka, sakupljeno je trostruko toliko i zacrtan je novi cilj od milion $ kojima će se omogućiti da se svi aspekti ove ideje razviju do punog potencijala prije no što se slušalice nađu na tržištu krajem ove godine. Želite li se uključiti u projekt klik ovdje a do tada pogledajte promo video. Nimalo loše, nimalo…
 
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2