Skip to main content
  • 10.03.2022.

Tamago je prva decentralizirana platforma za streaming glazbe

100% prihoda treba vratiti kreativcima. NFT-ovi također nude dodatnu priliku za zaradu

Piše: 


Web 3.0 je trenutno svima na usnama zbog velikih ulaganja u kripto industriju i Metaverse. Sada i glazbeni biznis čini svoje prve korake u novu generaciju World Wide Weba. Mnogi projekti u Web 3.0 temelje se na blockchainu, a u fokusu su koncepti kao što su decentralizacija i ekonomija temeljena na tokenima.

Tamago je prvo blockchain rješenje za streaming glazbe. U svakom slučaju, tim koji stoji iza projekta visoko cilja i sebe opisuje kao "Spotify ubojicu".

Što Tamago ima za ponuditi?

Iza projekta stoji kućni producent Clarian, koji platformu reklamira kao otvorenu "uradi sam aplikaciju za streaming glazbe".

"Svatko ga može koristiti besplatno za učitavanje ili slušanje glazbe ili oboje."

Pronađeno je decentralizirano rješenje u suradnji s NEAR protokolom (omogućuje blockchain infrastrukturu) i temeljeno na IPFS-u. IPFS je mreža koja upravlja pohranom i dijeljenjem hipermedija u distribuiranom datotečnom sustavu. Kao rezultat toga, podaci se pohranjuju na decentraliziran način, što znači da ni jedna tvrtka ne posjeduje podatke. Prema Clarianu, ovaj model je "sigurniji i privatniji za umjetnike i kreatore sadržaja te je put naprijed za web."

Prva glazbena platforma na Web 3.0

Nova platforma bi trebala biti mješavina "Bittorrenta i Soundclouda". Na Tamagu korisnici mogu učitavati pjesme i popise za reprodukciju koje su kurirali korisnici. Osim toga, moguće je pjesme vezati za NFT i prodavati ih. Kreativci mogu sami odlučiti koliko novca žele za pjesmu ili NFT. Iako je platforma bez oglasa, 100% prihoda vraća se umjetnicima. Programeri vjerojatno zarađuju novac s tokenom $Tama kreiranim posebno za platformu. Pojedinci koji posjeduju token dobivaju pogodnosti kao što su "VIP pristup, posebne ulaznice za zabavu, merch i mnogo više angažmana potaknutog zajednicom".

Sada na platformi postoji glazbena zbirka s fokusom na elektroničku glazbu. Dostupne su pjesme Tige, Visionquesta, Guya Gerbera, Michaela Mayera i Guya J.

Komentirajući projekt, Clarion je rekao: "Tamago napreduje na monetizaciji slobodnog tržišta i ima za cilj vratiti prihod u džepove glazbenih kreatora, a ne velikih tvrtki kao što je Spotify. Mi smo platforma za umjetnike i njihove obožavatelje."

Platforma je trenutno u alfa fazi. Beta bi trebao početi u ožujku. Tamago već možete isprobati putem ove poveznice.

soul gravity desktop
soul gravity mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju