Skip to main content
  • 10.03.2022.

Što nakon Bandcampa? Todd Terry vjeruje u RCRDSHP kao novu alternativu

Epic Games, tvorci Fortnitea kupili su Bandcamp, a mnogi strahuju da je to kraj platforme kakvu smo do sada poznavali. Alternativa je RCRDSHP

Piše: 


Glazbena platforma RCRDSHP platila je umjetnicima i kreatorima preko 600.000 dolara tijekom šest mjeseci

RCRDSHP – o čemu se radi?

Popularne, briljantne i jednokratne NFT aukcije s visokim cijenama mogle bi zaokupiti maštu publike. Međutim, u glazbenoj zajednici web 3.0 razvija se drugačija dinamika, što ukazuje na često ponavljani cilj vraćanja vrijednosti glazbi i omogućavanja umjetnicima da izgrade održivije karijere. Ovdje dolazi RCRDSHP.

RCRDSHP je jedna od digitalnih platformi posvećenih elektroničkoj glazbi koja ima za cilj povezati umjetnike i obožavatelje putem sigurne blockchain tehnologije. Koristi štedljivi Flow blockchain kako bi izbacio tzv "Trading cards" s blagim ugljičnim otiskom. Ove kartice sadrže izvođačevu neobjavljenu glazbu, originalne pjesme ili ekskluzivne alternativne remikse.

RCRDSHP – preko pola milijuna dolara već je na računima glazbenika

Unutar šest mjeseci od lansiranja platforme u kolovozu 2021., RCRDSHP je platio programerima više od 515.000 USD u originalnoj prodaji. Uz prihode od kolekcionarskih predmeta, glazbenici su zaradili gotovo 90.000 dolara na užurbanom tržištu usluga platforme, što je ukupno više od 600.000 dolara u isplatama.

Da bismo ovu brojku prikazali u perspektivi, umjetnik bi trebao oko 125 milijuna reproduciranja uz prosječnu isplatu usluge streaminga glazbe kako bi ostvario prihod od pola milijuna dolara. "RCRDSHP je još uvijek u vrlo ranoj fazi razvoja i imamo puno novih značajki i iskustava koje upravo uvodimo. Predviđamo da će taj broj eksponencijalno rasti u nadolazećim godinama, dokazujući da web3 može donijeti značajnu novu vrijednost umjetnicima i obožavateljima."

RCRDSHP – tko već koristi novu tehnologiju?

Ovaj broj uključuje ne samo najveća imena iz svijeta dance glazbe, već i umjetnike početnike koji se po prvi put okreću kolekcionarskim proizvodima i web3 inicijativama. Umjetnici koji koriste mogućnosti RCRDSHP -a su Todd Terry , The Scumfrog, Fat Rat, Solarstone, Stoneface & Terminal i DJ Rap . Više informacija o ovoj temi možete pronaći ovdje.

sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2