Baner
alt

Technoviking dokumentarac!!!

Srijeda, 21 Listopad 2015

Ravno iz Vallhale, direktno iz Asgarda, davne 2000. na berlinskom Fuckparade raveri diljem svijeta dobili su još jedno vikinško božanstvo.

 
Momak koji izgleda onako kako elektronika zvuči, jednako slavan koliko i mišićav, postao je jedan od prvih viralnih neslućenih globalnih bombi digitalnog doba u maniri u kojoj je Warhol svakome u novoj eri namijenio 15 minuta slave. Viking je eksplodirao nakon što se video zatekao na jednoj latinoameričkoj porno stranici i tek zatim udario forume.

alt
 
No ovaj, kao malj građen, slučajni heroj slavu nikada nije tražio, ali premreženo i umreženo svjetsko pučanstvo to nije zanimalo. Svi trebamo svoje heroje, pa čak i one koji to ne žele biti. Prije dvije godine berlinski nezavisni snimatelj Matthias Fritsch napomenuo je kako pokreće crowdfunding kampanju kako bi stvorio dokumentarac o gospodinu vikingu, unatoč tome što je od kada se snježna kugla zarolala zaradio i sudsku tužbu u kojoj je protagonist tražio da se maknu svi zapisi s interneta. No kako je digitalno hidra, jednom viđeno ne može više biti odviđeno i bilo je nemoguće zaustaviti beskonačan priljev memea, remixeva, parodija i generalnog orgijanja u nečemu sjajnom i perpetuiranje lika i dijela koji je već postao dio kulture se nastavilo.
 
Nakon jedne od značajnijih pravnih bitaka u povijesti legislativnog online natezanja dokumentarac je ipak sakupio svoju željenu svotu i po prvi puta imamo priču i pozadinu iza toga što se kobnoga dana online povijesti zaista događalo u Berlinu. Pa stoga s dramatično podignutim prstom upozorenja i opasnim pogledom pozivamo vas da bacite oko niže i otrgnete si komad pite rave povijesti.
 

 

The Story Of Technoviking - Short Version - English Subtitles from Matthias Fritsch on Vimeo.

Technoviking dokumentarac!!!