Skip to main content
  • alt
  • 21.10.2015.

Technoviking dokumentarac!!!

Ravno iz Vallhale, direktno iz Asgarda, davne 2000. na berlinskom Fuckparade raveri diljem svijeta dobili su još jedno vikinško božanstvo.

Piše: 

 
Momak koji izgleda onako kako elektronika zvuči, jednako slavan koliko i mišićav, postao je jedan od prvih viralnih neslućenih globalnih bombi digitalnog doba u maniri u kojoj je Warhol svakome u novoj eri namijenio 15 minuta slave. Viking je eksplodirao nakon što se video zatekao na jednoj latinoameričkoj porno stranici i tek zatim udario forume.

alt

 
No ovaj, kao malj građen, slučajni heroj slavu nikada nije tražio, ali premreženo i umreženo svjetsko pučanstvo to nije zanimalo. Svi trebamo svoje heroje, pa čak i one koji to ne žele biti. Prije dvije godine berlinski nezavisni snimatelj Matthias Fritsch napomenuo je kako pokreće crowdfunding kampanju kako bi stvorio dokumentarac o gospodinu vikingu, unatoč tome što je od kada se snježna kugla zarolala zaradio i sudsku tužbu u kojoj je protagonist tražio da se maknu svi zapisi s interneta. No kako je digitalno hidra, jednom viđeno ne može više biti odviđeno i bilo je nemoguće zaustaviti beskonačan priljev memea, remixeva, parodija i generalnog orgijanja u nečemu sjajnom i perpetuiranje lika i dijela koji je već postao dio kulture se nastavilo.
 
Nakon jedne od značajnijih pravnih bitaka u povijesti legislativnog online natezanja dokumentarac je ipak sakupio svoju željenu svotu i po prvi puta imamo priču i pozadinu iza toga što se kobnoga dana online povijesti zaista događalo u Berlinu. Pa stoga s dramatično podignutim prstom upozorenja i opasnim pogledom pozivamo vas da bacite oko niže i otrgnete si komad pite rave povijesti.
 

 

The Story Of Technoviking – Short Version – English Subtitles from Matthias Fritsch on Vimeo.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk