Skip to main content
  • bicikl truba

Truba za bicikl glasnija od aviona

Biciklisti često imaju problem s prešetavanjem pješaka po biciklističkim stazama ili s vozačima automobila koji ih ne doživljavaju kao jednake sudionike prometa.

Piše: 

Naslovna foto

bicikl truba

S najjačom trubom na svijetu teško ćete ostati ne primjećeni, jača je čak i od zvuka aviona, sa svojih 178 decibela u stanju je oglušiti nekoga ukoliko vas uhvati bijes. Ali taj scenarij nećemo zamišljati, ipak je tvrtka Environmental Transport Association (ETA) koja ju je proizvela htjela biciklistima omogućiti da ih vozači, pogotovo kamioni u gradskim gužvama percipiraju normalno. Dodajemo da je ipak više od normalnog s obzirom da proizvodi zvuk jači od modernih vlakova i da bi uopće ugradili ovu trubu u okvir bicikla potrebne su preinake na biciklu i opet se nekako čini nepraktičnom za vožnju.

{youtube}XTQSWtK65PE{/youtube}

The Hornster truba je ideja Yannick Reada, koji je već napravio najmanji svjetski karavan i osmislio Bond bicikl. Zbog svoje nepraktičnosti ova truba nije nešto što bih vam odmah preporučili, a nije svakako ni sigurna za promet, ali je svakako zanimljiv YouTube klip.

sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop