Skip to main content
  • 13.03.2022.

Ultra Music Festival postavlja ljestvicu u ozelenjavanju festivala

Kada se Ultra Music Festival preselio u Virginia Key 2019., festival je pokrenuo svoju prvu kampanju zaštite okoliša i održivosti "Mission: Home".

Piše: 


Plan održivosti doveo je do pomaka bez presedana u internim operacijama, dok je dobavljače, team, zaposlenike i sudionike uključio u zajednički rad na smanjenju utjecaja na okoliš.

“Ultra Music Festival postavlja ljestvicu u ozelenjavanju festivala” glasi naslov neočekivanog izvještaja o programu za 2019. na kojem je festival dobio ukupno ocjenu održivosti u prvoj godini 'A'. Ultra je smanjila 526.000 plastičnih predmeta iz svog otpada, preusmjerila preko 60 tona otpada sa odlagališta i postigla impresivno 100% prihvaćanje recikliranog tereta u lokalnom pogonu.

Kada se Ultra vrati u svoj dugogodišnji dom Bayfront Park za svoje izdanje 2022., koje će se održati od petka, 25. ožujka do nedjelje, 27. ožujka, kampanja 'Mission: Home' po prvi put će biti pokrenuta u Downtown Miamiu. Ultra je proslavila lansiranje ovog projekta čišćenjem obale u Bayfront Parku u nedjelju, 6. ožujka, u partnerstvu s Bye Bye Plastic Foundation, Sendit4theSea, VolunteerCleanup.org, Debris Free Oceans, Clean Miami Beach i Clean This Beach Up.

Sakupljeno je više od tone smeća

“Oduševljeni smo što smo angažirali našu zajednicu u poduzimanju mjera za zaštitu zaljeva Biscayne zajedno s toliko lokalnih organizacija za čišćenje koje rade ovaj težak posao tijekom cijele godine”, rekao je predstavnik Ultre .

Ovogodišnji program održivosti festivala vratit će inicijative poput kampanje Leave No Trace, programa recikliranja i zabrane stiropora i određene plastike za jednokratnu upotrebu. Također uvodi nove napore kao što su zaštita zaljeva Biscayne i procjena potrošnje energije uz analizu ugljičnog otiska i saldiranje.

Kako bi zaštitili zaljev Biscayne od otpada koji ulazi putem sustava oborinskih voda, tvrtka SOP Technologies za sprječavanje onečišćenja oceana postavit će zaštitne zaslone na oborinske odvode unutar Bayfront Parka. Osim toga, festival provodi test energetske učinkovitosti koji provode stručnjaci ZAP Concepts čiji je 'Smart Power Plan' korišten za održive glazbene festivale i turneje diljem svijeta. Ultra se također udružila s Climate Futures kako bi izračunala ugljični otisak svoje produkcije. Zajedno će mjerljivo smanjiti i nadoknaditi emisiju ugljika festivala. Korištenjem aplikacije 1PLANET Climate Future, polaznici će moći naučiti kako izračunati i nadoknaditi vlastiti ugljični otisak podržavajući domaće šumarske projekte i lokalne sadnje drveća.

Ultra u Miamiu je rasprodana, a line up je uvijek nadahnjujući

Neke od zvijezda iz Miamia dolaze i u Split od 8. do 10. srpnja. Valja naglasiti i to da se Miami sprema i za 10. izdanje Miami Music Weeka od 22. do 27. ožujka na kojem brojni brendovi elektroničke glazbe rade partije u klubovima, beach barovima i na pop up lokacijama. Dugo godina tu je bila i konferencija WMC Miami koja će ove godine biti minijaturna, a pravi povratak ove manifestacije očekuje se 2023.
 

soul gravity desktop
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
dobar house mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.